Vali Konağı Önünde Şüpheli Çanta Hareketliliği

Çorum'da, Vali Konağı'nın bulunduğu sokaktaki parkta unutulan çanta hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Fünye ile patlatılan çantadan gazete kupürleri ve cüzdan çıktı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Gazi Caddesi üzerinde bulunan bir parkta meydana geldi. Bir bankta çanta olduğunu gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Vali Konağının da bulunduğu sokağa gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanının izinli olması nedeniyle Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nden uzman istendi. Yaklaşık 1.5 saatlik bekleyişin ardından Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ndeki bomba imha uzmanı ve bir görevli Çorum'a geldi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı şüpheli çantayı patlatmak için hazırlık yaparken trafik polisleri de Gazi Caddesi'ni çift yönlü trafiğe kapattı. Özel kıyafet giyen polis memuru, beraberinde götürdüğü fünyeyi şüpheli paketin yanına bıraktı. Aracın yanına dönen
bomba imha ekibi, fünyeyi patlattı.
Patlamanın ardından özel kıyafetli polis paketin yanına gitti. Patlayan paket ve çevresinde inceleme yapan bomba imha ekibi, olumsuz herhangi bir bulguya rastlamadı. Bomba imha ekibinin ikazıyla Gazi Caddesi yeniden trafiğe açıldı.
Şüpheli çantadan A.A. isimli bir kadına ait nüfus cüzdanı ve gazete kupürleri çıktı.
(MMY-BÖ-HO-Y)