Galatasaray'da Ali Turan ve Serdar Özkan basının karşısına çıktı

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Galatasaray'ın yeni transferleri Serdar Özkan ve Ali Turan, kamp çalışması, yeni takımları ve yarın oyn

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Galatasaray'ın yeni transferleri Serdar Özkan ve Ali Turan, kamp çalışması, yeni takımları ve yarın oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili açıklamalar yaptılar.

Sarı - kırmızılı ekibin kamp yaptığı otelde ortak bir basın toplantısı düzenleyen ve soruları cevaplandıran oyuncular yarın oynanacak Fenerbahçe maçının adına yakışır bir şekilde dostça geçmesini istediler. Galatasaray'ın Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı Serdar Özkan, yarın Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesinde ortamın gerilmeye çalışıldığını söyledi.

Oynanacak karşılaşmanın gurbetçiler için çok önemli olduğunu, iki takım taraftarının da maça büyük ilgi göstereceğini belirten Serdar Özkan, sonuçta bir hazırlık karşılaşması olduğuna dikkati çekerek, ''Malesef ortam gereksiz yere gerilmeye çalışılıyor. Bunu da herkes çok iyi biliyor. Ortamı germeye çalışanları da herkes biliyor. Adı dostluk maçı dostça bir maç olsun.'' dedi.

Hollanda'da ortamın çok iyi olduğunu ve iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini de belirten Serdar Özkan, çok yorulduklarını ancak iyi kondisyon depoladıklarını da belirterek, kendisini Galatasaray için çok iyi hazırladığını da sözlerine ekledi.

Takımda tanıdığı çok arkadaşı olduğunu da belirten Serdar Özkan, Galatasaray'a geldiğinde uyum sorunu yaşamadığını da belirterek, kaptan Arda'nın yakın arkadaşı olduğunu, bunun yanında takımda başka arkadaşlarının da bulunduğunu söyledi.

Sarı - kırmızlı takımdan ayrılan Keita'nın çok kaliteli bir futbolcu olduğunu da belirten Serdar Özkan, ''Keita'nın kalitesi belliydi. Taraftarla bağı da çok iyiydi. Ben de Keita gibi olacağım ve yeni taraftarlarımla iyi bir bağ kuracağım. Galatasaray'da her şeye yeniden başladım. Bu da hem moral olarak hem de çalışma hırsı olarak işime yansıyor.'' dedi.

-ALİ TURAN: GALATASARAY'DA OYNAMAK ANLATILMAZ YAŞANIR

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun ortasında olaylı bir şekilde Kayserispor'dan transfer ettiği ancak forma giydiremediği Ali Turan ise Galatasaray'da olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Galatasaray'da futbol oynamanın duygusunun anlatılamayacağını, ancak yaşanacağını belirten Ali Turan, ''Çok büyük bir camiaya geldim. Bunun bilincindeyim ve buradaki arkadaşlarım da bunu hissettirdi. Tam bir aile ortamındayız.'' dedi.

Maç eksiğinin olduğunu fakat antrenman olarak hiç bir eksiğinin bulunmadığını da belirten Ali Turan, yaklaşık 6 aydır futbol oynamadığına dikkati çekti. Ali Turan, maç eksiğini de hazırlık maçlarında üzerinden attığını, hiç bir sorunu olmadığını ve sezona hazır şekilde gireceğini iddia etti.

Ali Turan, gerçek mevkisinin aslında stoper olduğunu da belirterek, milli takımda da Kayserispor'da da zaman zaman sağbek oynadığını söyledi. Ali Turan, ''Teknik direktör Rijkaard'ın verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yarın oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşmasına da, diğer hazırlık maçlarına nasıl çıkıyorsak aynı şekilde çıkacağız. Gurbetçi taraftarlara iyi bir maç izletmek istiyoruz.'' diyerek sözlerini tamamladı.