Apaydın: Ayakta yolcu başına cezaya son

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki ofisinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Grup Başkan Vekili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki ofisinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Grup Başkan Vekili Suat Kılıç ile bir araya gelen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "13 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe giren kişi başı fazla yolcu alan araçlara yazılan 60 TL para cezası tamamen kaldırılıyor." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Apaydın, "Yeni düzenleme ile eskiden olduğu gibi kişi başına değil araçta bulunan tüm yolcular için tek bir ceza yazılacak bu da 50 TL olarak belirlenmiştir. En önemlisi 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren fazla yolcu aldıkları için 20 ceza puanı düşülen ve kısa zaman içerisinde ehliyetlerine el konulan şoför esnafımıza sevindirici diğer haberimiz ise ceza puanı 20'den 10'a düşürülüyor." diye konuştu.

Şoför esnafının yoğun tepkisini alan hatta önceki gün İstanbul Göztepe'de E5 karayolunun bir saati aşkın trafiğe kapanmasına sebep olan ayakta yolcu alma ve ceza puanlarının düşürülmesine ilişkin yasanın TBMM'nin tatile girmeden çıkarılmasının planlandığını kaydeden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun başkanı Fevzi Apaydın, "Bu kararla şoför esnafımız rahat bir nefes alacaktır." ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç'a şoförler adına teşekkürlerini sundu.