Haç Savunuculuğu İçin İtalya'dan Seferberlik Roma

Hristiyanlıkta İsa'nın çarmıha gerildiğine ilişkin inancı simgeleyen haç için, Batı dünyasında bu sembolün savunuculuğunu yapmayı amaçlayan yeni bir akım kuruldu.

  Hristiyanlıkta İsa ' nın çarmıha gerildiğine ilişkin inancı simgeleyen haç için , Batı dünyasında bu sembolün savunuculuğunu yapmayı amaçlayan yeni bir akım kuruldu .
Uluslararası Çarmıha Gerilmiş İsa Savunuculuğu Etik Hareketi ( MEDIC ) adı altında kurulan akımın amacı , " Hristiyanlık inancının en önemli simgesini savunma , koruma , kollama ve kutsama mücadelesi vermek " olarak tanımlandı .
MEDIC ' in kuruluşu bugün Roma ' da bir basın toplantısıyla duyuruldu . Akımın genel başkanlığını üstlenen Roberto Mezzaroma basına yaptığı açıklamada , " MEDIC , Batı dünyasının Yahudi-Hristiyan kökenlerini ortaya çıkarmanın yanı sıra , İsa ' nın çarmıha gerilişinin özgün anlamını herkese tanıtmayı amaçlamaktadır . Mutlak sevgiyi simgeleyen haç , herkesin paylaştığı bir semboldür . Haçın dinsel inançların da ötesine geçerek herkesi kucakladığına inanmış kişiler olarak , bu uluslararası hareketle , sadece Katolikleri değil Yahudileri , Müslümanları ve tanrıtanımazları da biraraya getirmeyi hedefliyoruz " dedi .
Mezzaroma , MEDIC Onursal Başkanı D ' Aosta Düşesi Silvia Paterno , Lazio Bölge Yönetimi yetkililerinden Olimpia Tarzia ve Roma Yahudi Cemaati üyelerinden Alberto Piperno ile birlikte düzenlediği basın toplantısında , " Çarmıh yaşamın simgesidir . Laik devletten yanayız . Ama laik devlet , yaşam hakkı başta olmak üzere insan haklarının tümüne sahiplenen bir demokratik devlet olmak zorundadır " diye konuştu .
MEDIC ' in kuruluşunun , İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini , eski Başbakan Senatör Giulio Andreotti ve eski Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga tarafından gönderilen mesajlarla kutlanması da dikkati çekti .
02 . 07 . 2010 18 : 03 : 14