Damal'da Atatürk silüeti 15 gün rötarla görülmeye başladı

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarına yansıyan ve halk arasında "Doğal Mucize" olarak nitelendirilen Atatürk silüeti, bu yıl da görülmeye ba

  Ardahan ' ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarına yansıyan ve halk arasında " Doğal Mucize " olarak nitelendirilen Atatürk silüeti , bu yıl da görülmeye başladı . Hava muhalefeti nedeniyle iki hafta gecikmeyle ortaya çıkan silueti görmek için Türkiye ' nin birçok yerinden vatandaşlar Damal ilçesine akın ediyor .

Ardahan ' da her yıl 15 Haziran–15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan doğal Atatürk silüeti , havaların yağışlı olması nedeniyle iki hafta rötar yaptı . Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk ' ün siluetini vatandaşlar her gün saat 17 . 55–18 . 10 arasında Ata Mahallesi ' nden izliyor . Silüet görüntüsüne hayran kaldıklarını ifade eden vatandaşlar , ülkenin Atatürk ' e çok şey borçlu olduğunu dile getirdi .

Atatürk ' ün siluetini görmek için ilçeye gelen vatandaşların da katılımıyla her yıl 3–4 Temmuz tarihlerinde " Atatürk ' ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri " düzenleniyor .

SİLÜET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Atatürk silüeti ilk olarak 1954 yılında Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi . Silüetin 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı ' na gönderildi . İlçede 1995 yılından itibaren ise her yıl Temmuz ayında " Atatürk ' ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri " yapılıyor .