Üç Kuşak Tekvando

Torbalılı 49 yaşındaki Zahide Oran, Torbalı'ya bağlı Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu'nda verilen tekvando kursunda, kızı Özge ve torunları Murat, Melis ve Melih birlikte ders alıyor

Üç Kuşak Tekvando
Torbalılı 49 yaşındaki Zahide Oran, Torbalı'ya bağlı Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu'nda verilen tekvando kursunda, kızı Özge ve torunları Murat, Melis ve Melih birlikte ders alıyor. Tekvando öğrenen ailede Babaanne Oran, gösterdiği performans ile gençlere taş çıkarıyor. Üç kuşak tekvando sporu yapan aile, herkese örnek teşkil ediyor.
Çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak durduğunu ifade eden Zahide Oran, şimdiye kadar imkan olmadığı için tekvando yapamadığını, hep bu spora ilgi duyduğunu ifade etti. Oran ayrıca 6 ay önce ameliyat olduğunu, tekvando sporuna başlamasından sonra tüm ağrılarının kaybolduğunu belirterek; "Sağlıklı ve zihinde bir vücuda sahibim. Keşke daha önceden bu spora başlasaydım. Kızım ve torunlarım bana çok yardımcı oluyor. Ailecek tekvandocu olduk" diye konuştu. Babaanne Oran, Temmuz ayı başında yapılan sınavda başarılı bir performans göstererek sarı kuşaktan yeşil kuşağa terfi etti.
'AMACIMIZ SAĞLIKLI KALMAK'
Zihinde kalmaya çalıştığını dile getiren Zahide Oran; "Kızım ve torunlarımla birlikte tekvando sporuna başlamamızdaki bir tek sebep var o da sağlıklı kalmak. Kızım ve torunlarım benden daha iyiler. Kısa zamanda hareketleri öğrendiler. Ben torunlarıma bakınca yavaş kalıyorum. Yaşım elverdiği kadarıyla spor yapmaya ve zinde kalmaya çalışacağım. Ancak çocuklarımın ve torunlarımın tekvando sporunu yapmaları için elimden gelen her türlü desteği vereceğim" dedi. Tekvando sporunun yaşam tarzları olduğunu dile getiren Zahide Oran; "Kızım Özge bu spora başarılı bir şekilde devam ediyor. Torunlarım Murat, Melis, Melih de tekvando sayesinde kendini geliştiriyor. Kızım ve torunlarıma elimden gelen desteği veriyorum. Spor ailece bizim yaşam tarzımız oldu. Sporda belli bir başarıyı elde etmek kadar o başarıyı sürekli korumak da önemli" dedi.
'HOCAMIZ BİZİ ÇOK İYİ YÖNLENDİRİYOR'
Tekvando sporunun son yıllarda Türkiye'de önemli gelişme gösterdiğini ifade eden Oran, bunda bilinçli yöneticilerin etkili olduğunu, tekvando eğitmeni Levent Dereboylu'nun hem akademik kimliği hem de sporcu yönüyle kendilerini çok iyi anladığını ve yönlendirdiğini dile getirdi. Kızı Özge Oran ise; "Annem ve yeğenlerimle birlikte haftanın 3 günü idmana geliyoruz. Tekvando sporuna başladığım için çok mutluyum ve sevinçliyim. İlerde iyi bir sporcu ve şampiyon olmak için çalışıyorum" dedi. Şubat ayında törenle başlayan tekvando kursuna Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekliği Polis Bürosu ile Halk Eğitim Merkezi öncülük ediyor. Ayrıca Torbalı Kaymakamlığı ile Torbalı Belediyesi de kursa destek vererek, Çaybaşılı genç ve çocukların spor yapmalarını sağlıyor.
'AZİMLİ ÇALIŞMASINDAN DOLAYI KENDİSİNİ KUTLUYORUM'
Tekvando eğitmeni Levent Dereboylu ise Zehide Oran'ı diğer 91 öğrenciden ayrı tutmadığını söyleyerek; "Kendisi çok başarılı ve azimli bir bayan. Yaşına rağmen bazı hareketleri kolaylıkla yapabiliyor. Torunları ve çocuğu da kendisine destek çıkarak yardımcı oluyorlar. Ailece tekvando öğrenmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Kendilerini azimli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi. Tekvando sporu hakkında da bilgi veren Dereboylu; "Mantığın dövüş sanatı olarak tabir edebileceğimiz tekvando, el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi, felsefesi anlamına gelir. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Kişi istediği kadar esnek, istediği kadar güçlü el ve ayak vuruşlarına sahip olursa olsun ahlak kurallarını uygulamıyor ve bu sporu sadece dövüş sporu olarak görüyorsa tekvandocu sıfatı taşıyamaz. Zira tekvando bir saldırı değil savunma sporudur. Eğer araştırılacak olursa, hemen hemen tüm Uzakdoğu sporlarının kurucusu Rahip ya da Budist'tir. Demek oluyor ki tekvando sadece el ve ayakla yapılan bir dövüş değil, ruhi bir motivasyondur. Tekvando, selam ile başlar selam ile biter. Sporcuda aranan en önemli nitelik saygı ve disiplindir" diye konuştu.