Erdoğan'dan Kadınlara: Sesiniz ölümleri durdurabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Demokratik Açılım”ı kadınlara anlattı; “Anneliğin siyaseti, ideolojisi, sağcılığı solculu yoktur. Sizin sesiniz kurşunlardan daha büyük etki yapacak güce sahip" dedi.

Erdoğan'dan Kadınlara: Sesiniz ölümleri durdurabilir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Demokratik Açılım”ı kadınlara anlattı; “Anneliğin siyaseti, ideolojisi, sağcılığı solculu yoktur. Sizin sesiniz kurşunlardan daha büyük etki yapacak güce sahip" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik açılım" toplantısını bu kez sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri için yaptı; kadınlardan yardım istedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantıda Erdoğan, Diyarbakır'da üç oğlu PKK kamplarına katılan Sakine Arat ile bir oğlu Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde ölen asker annesi Matlube Güngör'ün hikayelerini anlattı, iki kadının sözlerinden alıntılar yaptı.

Kadınları inisiyatif almaya çağırdı
Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Anneliğin siyaseti yoktur, ideolojisi yoktur, sağcılığı, solculuğu yoktur. Biz erkekler empati kurmakta güçlük çekebiliriz ama siz hanımefendilerin, ülkenin kadınlarının, ülkemin annelerinin yüreklerindeki sızıyı, kalplerindeki acıyı en sıcak şekilde hissettiğinizi biliyorum. Elini yüreğine koymuş, boynunu yana eğmiş, dağ gibi olduğu yere çökmüş bir kadının ağıtlarını bastıracak hiçbir siyasi söz yoktur"

"Bu sorunun en büyük mağduru, en büyük mazlumu olan kadınlar inisiyatif yüklendiğinde daha kolay ve daha hızlı çözüleceğine inanıyorum. Sizin sesiniz kurşun vızıltılarını bastıracak, kurşunlardan çok daha büyük etki yapacak, ölümleri durdurup gençleri yaşatacak güce sahip."

"Buradan sizlerin aracılığıyla ülkemin tüm kadınlarına seslenmek istiyorum. Yaşanan acı hepimizin ortak acısı. Yitip giden çocuklar hepimizin çocukları. Ne olur, çocuklarımıza sahip çıkalım. Arjantin'in, İrlanda'nın, Pakistan'ın, İsrail'in kadınları bunu nasıl başardıysa ülkemin kadınları da başaracaktır."

Toplantıya kimler katıldı?
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, Caroline Koç'un yanı sıra Çiğdem Aydın, Gülseren Onanç, Demet Sabancı Çetindoğan, Sema Kendirci, Hülya Uzuner, Zozan Özgökçe, Hülya Gülbahar toplantıya katıldı.

Toplantıda temsil edilen kurumlar arasında Sabancı Vakfı, TÜSİAD Başkanı, MÜSİAD Kadın Kolları temsilcisi, Türk Kadın Lobisi, Uçan Süpürge, AÇEV, TOBB, Kadın Girişimciler Kurulu, Türk Kadınlar Birliği, KAMER, BM Nüfus Fonu, Türk İsrafı Önleme Vakfı, Türk Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetler Merkezi, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği, Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı, Memur-Sen, DİSK, TÜRK-İŞ, Kadın Eczacılar Derneği vardı.

Hükümet kanadından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AKP Malatya Milletvekili Aynur Çalık, Gaziantep Milletvekili ve Kadın kolları Başkanı Fatma Şahin toplantıda yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyya Erdoğan da toplantıya katıldı. (SP)