Özel Özcan Balıkesir ve Körfez birincisi çıkarmayı başardı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Özel Özcan Koleji öğrencisi Cihat Ramazan Yılmaz, 2010 LYS eşit ağırlık puan türünde, 56 Türk Dili ve

Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Özel Özcan Koleji öğrencisi Cihat Ramazan Yılmaz, 2010 LYS eşit ağırlık puan türünde, 56 Türk Dili ve Edebiyatı sorusunun tamamını doğru cevaplayarak, Balıkesir ve Körfez birincisi olmayı başardı.

Üniversite sınavına lise 1. sınıftan itibaren Özel Özcan Koleji'nde ve öğretmenlerinin gözetiminde düzenli bir ders çalışma programı çerçevesinde hazırlandığını açıklayan Edremit Özel Özcan Koleji öğrencisi Cihat Ramazan Yılmaz, 2010 LYS'de eşit ağırlık alanında 56 soru çıkan Türk Dili ve Edebiyatı'nın büyük ölçüde etkili olduğunu ve 56 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Balıkesir Birincisi olduğunu söyledi.

Özel Özcan Koleji'nde her yıl düzenli olarak kitap okuma programlarının düzenlendiğini, böylece Türk Dili ve Edebiyatı sorularını daha hızlı ve doğru cevapladığını vurgulayan Cihat Ramazan Yılmaz, başarısında emeği geçen öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti. Ayrıca, Cihat Ramazan Yılmaz, okulun yanı sıra Edremit Zağnos Dersanesi'nde de planlı bir çalışma sonucu başarıya ulaştığını ifade etti.

Ayrıca, Özel Özcan Koleji öğrencisi Mert Canbaz da sayısal alanda 2010 üniversiteye giriş sınavı yerleştirme puanında Türkiye 11.'si ve Körfez Birincisi olmayı başardı. 2010 YGS'de de Türkiye 14.'sü olan Mert Canbaz, başarının bir tesadüf olmadığını, Özel Özcan Koleji'ndeki planlı bir çalışma ile yerleştirme puanında Körfez Birincisi oldu.

Özel Özcan Koleji öğrencilerinden 2010 Lisans Yerleştirme Sınavı eşit ağırlık puan türünde İsmail Yetim Körfez 3.'sü, H. Büşra Kızılcan Körfez 4.'sü ve sayısal puan türünde Aybüke Gurup Körfez 3.'sü ve Ayvalık 1.'si, Burcu Başak Sarıkaya Ayvalık 3.'sü olmayı başararak ailelerinin, öğretmenlerinin ve Körfez'in gurur tablosu oldular. 2010 Üniversiteye giriş sınavlarında Balıkesir, Körfez ve Türkiye dereceleri elde eden Özel Özcan Koleji öğrencileri ilk 100'de 9 derece, ilk bin'de 38 derece, ilk 5 bin'de 106 derece, ilk 10 bin'de 158 derece elde ederek, bireysel başarıların yanı sıra okul olarak da başarılı bir yıl geçirdiklerini herkese gösterdiler. Özel Özcan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Musa Sekmen, sınavla ilgili şunları ifade etti:

"2010 üniversiteye giriş sınavlarında okul olarak beklediğimiz başarıyı yakaladığımız için çok mutluyum ve özellikle Türk Dili ve Edebiyatı sorularının tamamını doğru cevaplayan Cihat Ramazan Yılmaz'ı tebrik ediyor, ayrıca Mert Canbaz'ı, İsmail Yetim'i, H. Büşra Kızılcan'ı, Aybüke Gurup'u, Burcu Başak Sarıkaya'yı, Gökalp Taşçı'yı, Abdullah Tomur'u ve Kadir Tomuş'u başarıları dolayısıyla kutluyorum." dedi.

Özel Özcan Koleji Müdürü Muhammet Coşkun da Özel Özcan Koleji'nin kurulduğu günden bugüne kadar ilçede ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda sürekli yükselen bir başarı grafiği çizdiğini ve başarıyı bir gelenek haline getirdiğini belirtti.