Kadınlar Sıddıka İçin Hastanede Nöbet Tutuyor

Van'ın Saray ilçesinde, geçen yıl eşi tarafından kulağı kesilen ve 3 gün önce tekrar dövülerek hastanelik edilen Sıddıka P. için kadınlar hastanede nöbet tutuyor.

Van'da kadın dernekleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Sıddıka P.'yi ziyaret ettikten sonra bir basın açıklaması yaptı. Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, Mazlum-Der Yönetim Kurulu üyesi Şahin Aladağ ve BDP Kadın Kolları üyeleri adına bir açıklama yapan Saray Kadın Derneği Başkanı Hemide Yeni, 3 gündür Van YYÜ Araştırma Hastanesi Dahiliye bölümünde tedavi gören Sıddıka P.'nin şuurunun yerinde olmadığını
söyledi. Şu an Sıddıka'nın sağlık durumunun çok iyi olmadığını anlatan Yeni, şöyle konuştu: "Doktorların vermiş olduğu bilgiye göre şuuru kapalı. Travma halinde olduğu için olayın nasıl yaşandığı hakkında bilgi alamıyoruz. Koca kaçmış şu an polis ve jandarma ekipleri tarafından aranıyor. Ne yazık ki devlet tarafından korunamayan Sıddıka'nın hastanede hiçbir can güvenliği yok. Koca tekrar buraya gelip yarım bıraktığı işi tamamlayabilir. Biz de korktuğumuz için dün geceden beri burada nöbet halindeyiz.
Sıddıka taburcu olana kadar da burada kalacağız."