Gölova Çalkaya Süt Fabrikası Hizmete Açıldı

Sivas'ın Gölova ilçesinde yapımına 2007 yılında başlanan Gölova Çalkaya Birlik A

Gölova Çalkaya Süt Fabrikası Hizmete Açıldı
Sivas'ın Gölova ilçesinde yapımına 2007 yılında başlanan Gölova Çalkaya Birlik A.Ş. Süt Mamulleri İşletme Tesislerinin açılışı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem tarafından gerçekleştirildi.
Gölova Aşağıcami mahallesi mevkisinde yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan 38 dönüm arsa üzerine bin 500 metre kare kapalı alana inşa edilen Gölova Çalkaya Birlik A.Ş. Süt Mamulleri İşletme Tesisinin açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Sivas Vali Vekili İsmail Karataş, Gölova Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya, Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Akıncılar Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak, Sivas Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Suşehri Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve yönetim kurulu üyeleri ve Gölova Vakfı Başkanı ve iş adamı Sıtkı Ayan hazır bulundu.
Açılışta konuşan Gölova Çalkaya Birlik A.Ş. süt mamulleri işletme tesisi şirket yönetim kurulu başkanı Osman Doğan "2007 yılında yapımına başladığımız tesisimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzde 25 kapasite ile fabrikamızda süt ve ürünleri üzerine birçok ürünümüzü Türkiye iç pazarına sunmaya başladık. Kapasitemizin yüzde 100'lere ulaşması için Gölova merkez ve köylerindeki çiftçilerimizden ürünlerini bizlere ulaştırmalarını bekliyoruz böylelikle 10 ton ürün kapasitesine ulaşarak yaklaşık 20 kişiye de iş istihdamı sağlamış olacağız" dedi.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem "Doğup büyüdüğümüz yörelere gelmekten çok mutluyum Gölova'mız Türkiye'nin saklı cennetlerinden biridir. Bizler ve bazılarımız çeşitli nedenlerle doğup büyüdüğümüz bu yerlerden gittik ancak kalp olarak daima buralarda olduk. Gölova ilçesine bu güzel fabrikayı ve kaliteli ürünü kazandıran işletmeci kardeşlerimi kutluyorum bu tür girişimci kardeşlerimiz sayesinde göç veren yerler göç almaya devam edecektir ve insanlara yeni iş sahaları kazandıracaktır. Gölova Çalkaya Süt Fabrikasına yörenin insanının ürünlerini getirerek buranın verimini artırmalarını gerekmektedir. Böylelikle Gölova markalı ürünler Türkiye pazarındaki yerlerini alacaklar" dedi.
Açılış töreninde Sivas Vali Vekili İsmail Karataş, Gölova Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya, Gölova Vakfı Başkanı ve iş adamı Sıtkı Ayan ise kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.
Gölova Çalkaya Birlik A.Ş. Süt Mamulleri İşletme Tesisleri dualar eşliğinde hizmete açılırken tesisleri gezen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem üretilen yoğurt'u tadarak çok beğendiğini belirtti. Tesislerde çalışan bir işçi ise eline aldığı yoğurdun kapağını açarak havaya kaldırıp kalitesini gösterdi.
Daha sonra Gölova merkeze geçen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem Gölova meydanında vatandaşlara kısa bir konuşma yaptıktan sonra Gölova Ak Parti İlçe Başkanlığı yeni binasının açılışını yaparak partiye yeni katılan vatandaşlara rozet taktı.