Bakanların Hakkari Ziyaretinin Ardından

Hakkari'deki ziyaretlerini sürdüren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın belediyeyi ziyaretinde Belediye Başkanı Dr

Hakkari'deki ziyaretlerini sürdüren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın belediyeyi ziyaretinde Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile kısa bir tartışma yaşandı.
Tarım İl Müdürlüğü binasının açılışının ardından 2 bakan, Hakkari milletvekilleri Abdul Muttalip Özbek, Rüstem Zeydan ve Hakkari Valisi Muammer Türker, belediyeye geçtiler. Bakan ve beraberindekileri belediye kapısında Başkan Bedirhanoğlu ve beraberindekiler tarafından karşıladı. İlin sorun ve sıkıntılarını dile getiren Başkan Bedirhanoğlu, belediyeye düşen payın azlığından yakınarak hizmet yapmakta zorlandıklarını söyledi. Bakan Mehmet Mehdi Eker ise belediyeler arasında bir ayırım yapmadıklarını ifade
ederek, Hakkari genelinde ulaşımda birçok yol kaydettiklerini belirterek ulaşım konusundaki rakamları açıkladı. Bunun üzerine Hakkari Belediye Başkan Bedirhanoğlu bakanlara hitaben, "Talebimizi size illettik, başka kime ileteceğiz?" dedi.
Mehdi Eker, hükümetin yaptığı demokratik açılım üzerine bir konuşma yapması üzerine ise Başkan Bedirhanoğlu, "Yapılanlar az ve yetersizdir. Daha çok yapılması gereken şeyler var" şeklinde konuştu.
Bedirhanoğlu daha sonra 2 bakana birer Hakkari kilimi hediye etti.
(FT-EA-Y)