Silopi'de yatılı Kur'an kursu için 4 katlı bina inşa ediliyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde hayırsever vatandaşların katkısı ile yapılan yatılı Kur'an kursu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Silopi ilçe Müftüsü Nuru

Şırnak'ın Silopi ilçesinde hayırsever vatandaşların katkısı ile yapılan yatılı Kur'an kursu inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Silopi ilçe Müftüsü Nurullah Aktaş, Kur'an kursu inşaatının bu yıl içerisinde tamamlayıp eğitime açmayı hedeflediklerini söyledi.

Silopi ilçe Müftülüğü'nün girişimleriyle ve hayırsever vatandaşların maddi katkılarıyla Silopi'de Kur'an Kursu için 4 katlı bina yapılıyor. Vali Kamil Acun Camii'nin bahçesinde eski devlet hastanesinin yanı başında inşaatı devam eden Yatılı Kur'an Kursu'nun bu yıl hizmete açılması hedefleniyor. 370 metrekare alan üzerinde 4 katlı, 7 sınıf, 2 lojman, mescid, kütüphane, yemekhane ve yatakhaneden oluşan inşaatının devam ettiğini ifade eden Silopi ilçe Müfütüsü Nurullah Aktaş, inşaatın tamamlanmasıyla ilçede büyük bir eksikliğin giderileceğini söyledi.

Yatılı Kur'an Kursu'nun önümüzdeki eğitim-öğretim yılı başına yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini söyleyen Müftü Aktaş, inşaatın duyarlı ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapıldığını belirtti.Yatılı Kur'an Kursu'nun İlçe Müftülüğünün yönetiminde ve denetiminde olacağını belirten Müftü Aktaş, "Geniş bahçesiyle öğrencilerin sosyal faaliyetlerine de imkân sağlayacak olan Yatılı Kur'an Kursumuz inşallah hayırlı çalışmalara vesile olacaktır. İş hayatı gibi farklı alanlarda kaliteli ve ehil insanların yetişmesi sağlıklı bir toplumun geleceği açısından ne kadar önemli ise, din hizmetinin ifa edildiği mekânlarda, ahlaklı; Yüce Allah'a, topluma ve çevreye karşı duyarlı insanların yetişmesi de aynı derecede önemlidir. Bu vesile ile yardımlarını bizden esirgemeyen Silopi halkına da müteşekkiriz." dedi.