"Sanayideki iş yerimize yabancı misafir getirmeye utanıyoruz"

Erzurum'da Aşağı Sanayi Bölgesi'nin bakımsızlığa terk edilmesine tepki gösteren bölge esnafı, yerel yönetimlerin ilgisizliğine isyan etti.

U

Erzurum'da Aşağı Sanayi Bölgesi'nin bakımsızlığa terk edilmesine tepki gösteren bölge esnafı, yerel yönetimlerin ilgisizliğine isyan etti.

Ulusal ve uluslararası birçok markanın temsilcilik ve distribütörlüğünün bulunduğu Aşağı Sanayi semtinin belediye tarafından sahipsizliğe terk edilmesi tepki toplamaya devam ediyor. Erzurum-Artvin karayolu güzergâhındaki Sanayi bölgesinin çevre peyzajının ihmal edilmiş olması ve kentsel dönüşüm projesinin başlatılmamasını eleştiren işletme sahipleri, Yakutiye Belediyesi'nin semtlerine el atmasını istedi.

Uluslararası otomotiv firmalarının bölge distribütörlüğünü yapan ve isminin açıklanmasına istemeyen bir iş adamı, iş yerine yabancı misafirler davet etmeye utandığını söyledi.

İşyerinin bulunduğu bölgenin çöplükten geçilmediğini çevre peyzajının yapılmadığına dikkat çeken aynı işadamı, "Yurt dışından uçakla gelen misafirlerimizi sanayiye sokmuyoruz. Çevre yolundan hemen iş yerimize getiriyoruz. Kalacakları otellere ise mümkün olduğu kadar hava karardıktan sonra götürüyoruz. Toplanmayan çöplerden, oluşan diğer görsel kirlilikten utanç duyuyoruz. Misafirlerimizin karşılaştıkları görsel kirlilik nedeniyle belediye başkanlarını eleştiren yorumlarda bulunması da bizleri üzüyor." diye konuştu.

2011 Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum'un, olimpiyatları tanıtıcı afiş ve bina giydirme reklam panolarının Sanayi Bölgesi'ne yerleştirilmemesini de üzüntü ile takip ettiklerine işaret eden başka bir iş adamı ise "Sanayi bölgesi bu şehrin bir parçası değil midir? Karadeniz Bölgesi'nden gelenler Sanayi bölgesinden şehre giriyor. Bu şehrin girişi 3 tane değil, dört girişi var. 2011 ile ilgili panoların, heykellerin veya tabelaların da bölgemize yerleştirilmesini istiyoruz. Bir olimpiyat şehrinde yaşadığımızı hissettirmeyenler utansın." şeklinde konuştu.