Sakarya Barosu'ndan Avukata Saldırıya Kınama

Sakarya Barosu Başkanı Vacit Öktem, avukat Memduh Turan'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Öktem, yaptığı yazılı açıklamada, avukat Memduh Turan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Arkadaşlarımıza atılan kurşunları tüm savunma mesleğine sıkılmış saymaktayız. Özellikle son saldırıda arkadaşımızın kendi işyerinde hukuksal bir konuda görüşme yapmak üzere gelen kişi yakın mesafeden tam beş kere ateş etmiş ve kaçmıştır. Hukukun asli unsuru olan savunma mesleğinin temsilcisine gözü dönmüş bir şekilde öldürme kasıtlı yapılan bu saldırının hiçbir gerekçesi olamaz.
Ülkemizde hukukun egemen olmasını ve insanlarımızın adalete güvenmesini beklerken, hala daha bu ilkel düşünceli kişilerin varlığı bizi endişeye düşürmektedir."
Bir ülkede eğer hak arayanlar kendi haklarını koruyamaz hale gelirse o ülkede adalet ve hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını anlatan Öktem, "Güvenlik güçlerimizden bir an önce her iki olayın faillerinin bulunmasını ve arkasındaki karanlığın aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.
Adapazarı'nın çetelerin, kaba kuvvetten yana olanların, kabadayıların memleketi olmaktan kurtarılması gerektiğini belirten Öktem, şunları söyledi: "Adapazarı artık bir huzur kenti olmalıdır. Valimizden ve emniyet müdürümüzden artık bu şehrin asayiş sorununa bir an önce el atmalarını ve Adapazarı'nı huzurlu ve güvenli kent haline getirmelerini, hem mesleğimiz hem de halkımız adına beklemekteyiz. Bu saldırganlara da duyurmak istiyoruz ki hukuk adına görev yapan biz avukatları ne yaparsanız yapın
korkutamazsınız, yıldıramazsınız. Biz ne kadar zor koşullarda görev yaparsak yapalım bu kişilerin de bir gün bize ihtiyaçları olacağını iyi biliyoruz. Bu görev bilincimiz hiçbir şekilde güç gösterisi şeklinde değerlendirilmemeli, savunma mesleğinin önemini vurgulamak anlamında düşünülmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hukukçulara ve meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz."