Midyat İMKB Lisesi, Anadolu Lisesi oldu

Mardin'in Midyat ilçesinde Midyat İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Lisesi , Midyat Anadolu İMKB Lisesi oldu. İlçede Anadolu lisesi sayısı ikiy

Mardin'in Midyat ilçesinde Midyat İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Lisesi , Midyat Anadolu İMKB Lisesi oldu. İlçede Anadolu lisesi sayısı ikiye çıktı.

Midyat Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Aslan, "Ortaöğretimde kalite ve verimliliğin artırılması, mesleki ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla genel liselerin, Anadolu lisesine dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında İlçemiz Midyat İMKB Lisesi, 2010-2011 öğretim yılı itibari ile Midyat İMKB Anadolu Lisesine dönüştürülmüş." dedi.

Midyat Anadolu Lisesi'nin yanında ikinci bir Anadolu lisesinin açılmasının eğitim açısından sevindirici bir durum olduğunu belirten Aslan " Büyük bir öğrenci potansiyeline sahibiz. İlköğretimi bitiren çok başarılı öğrencilerimiz; ilçemizdeki sınavla öğrenci alan okulların yetersizliğinden dolayı, ilçemiz dışındaki okullara yerleşmektedirler. Bu durum ilçemizin eğitimini olumsuz yönde etkilediği gibi, hem öğrenciler hem de veliler açısından büyük sıkıntılara sebebiyet vermekte olduğunu kaydetti.

Midyat İMKB Anadolu Lisesi'nin yeni öğretim yılında 150 öğrenci ile eğitime başlayacak.