Kobi'lerin Sorunları Milas'ta Görüşüldü

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Türkiye'nin 2023 yılında ekonomik yönden ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini belirtti.

Kobi'lerin Sorunları Milas'ta Görüşüldü
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, beraberindeki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan'ın katıldığı toplantı Muğla'nın Milas ilçesinde Milas Sanayi ve Ticaret Odası'nda (MİTSO) gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını MİTSO Başkanı Enver Tuna'nın yapmasının ardından mikrofona gelen KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan: "KOSGEB'in yeni desteklerini anlatmak için bir toplantı tertip ettik. Milas'a gelmiş bu desteklerimizin temel bazı başlıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum. KOSGEB olarak geçen yıl önemli bir değişikliğe gittik hatta buna kurulması kadar önemli diyoruz. İmalatçı KOBİ'lerin yanında, hizmet ve ticaret sektöründeki KOBİ'lerde desteklenebilir diye bir kanun değişikliği gerçekleştirdi. Bundan sonra KOSGEB'in destek ve hizmetlerinden hizmet ve ticaret sektörü KOBİ'leri de yararlanabilecek. Geçen yıl kredi faiz desteklemelerinden faydalandılar. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Aydın'daki müdürlüğümüz özel bir çalışma yaparak bunu tüm ilçelere yaygınlaştırdılar" dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa: "Şirket yönetimimizi ve mantalitemizi değiştirmek zorundayız... Vatandaşa soruyoruz. Hizmetimizden memnun musunuz değil misiniz diye. Bunu ancak kendine güvenen idare sorabilir. Bu çok önemli burada belediye başkanımız vatandaşa anket yapabiliyorsa, vali, kaymakam bunu yapabiliyorsa Türkiye en azından iyi yolda gidiyor demektir. Yapmayanlara da tavsiye olunur" diye konuştu.
Boğa, konuşmasına şöyle devam etti: "Stratejik planlar ve bu planların eylem planları eylem masasına dökülerek tek tek gözden geçiriliyor. Esnaf stratejisi, sanayi stratejisi, KOSGEB eylem planı ve stratejisi, elektrik elektronik stratejisi ile artık bir yol haritası çiziyoruz. Rüzgâr hangi yönden eserse o yöne yalpalayan değil, ülkenin şartları ve şu andaki ticaret erbabının alt yapısını nasıl değiştirebiliriz, onun kaderini nasıl değiştireceğiz. Alınan tedbirlerle buraya gelinmiş ama bundan sonra böyle mi gitmeli yoksa dünyadaki değişime ayak uydurmalı mıyız. Bunun mutlaka hesabını kitabını yapıyoruz.
Sanayi stratejimin içerisinde kendimize şöyle bir hedef çizdik. Türkiye Avrasya'nın orta ve yüksek teknolojide üretim üssü olması lazım. Ülkemiz bir hedef koydu, 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasına girmemiz lazım. Bizim halkımız bunu hak ediyor ama buna ulaşamamışız. Bu hak ettiğimiz yere ütopyalarla değil çok ciddi planlarla ulaşabiliriz. Bunun planlarını yapıyoruz."
2009 krizinin Türkiye'nin mutfağında çıkan bir kriz değil ihracattan kaynaklanan bir kriz olduğunu belirten Boğa, Türkiye'nin kredi notunun ise yükseldiğini söyledi. Ülkenin petrol zengini olmadığını kaydeden Boğa, en büyük zenginliğini gençlik olduğunu ve onlara sahip çıkmak gerektiğini belirtti.
Toplantının ardından MİTSO lokalinde yenen yemekte soru cevap görüşmelere şeklinde devam edildi. Yemeğin ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ve beraberindeki KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan Milas'tan ayrıldı.