Kgd Ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin Medya İle Belgesel Ve Sinema Dersleri Bir Hafta Sürecek

Zonguldak'ta görev yapan yerel ve yaygın basın çalışanlarının yanı sıra medya ile belgesel ve sinemaya ilgi duyanların katıldığı "İletişim Atölyesi" dün ders başı yaptı

Kgd Ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin Medya İle Belgesel Ve Sinema Dersleri Bir Hafta Sürecek
Zonguldak'ta görev yapan yerel ve yaygın basın çalışanlarının yanı sıra medya ile belgesel ve sinemaya ilgi duyanların katıldığı "İletişim Atölyesi" dün ders başı yaptı. Bir hafta sürecek eğitimlerin ilk gününde medya ile sinema ve belgesel tarihi ile günümüze geçiş süreci üzerinde duruldu. Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenleri böyle bir grup ile çalışmaktan mutlu olduklarını belirtti.
Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nin birlikte gerçekleştirdiği "İletişim Atölyesi" dün ders başı yaptı. Sabah saat 10.00'da Sergi Odası'nda yapılan buluşmada öğrenciler ve akademisyenler tanıştılar. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Çınar, projenin Zonguldak ayağının KGD Başkanı Atilla Öksüz ile İstanbul'da bir araya geldiklerinde fikir olarak ortaya çıktığını bu düşünceden kendilerinin de çok büyük heyecan duyduklarını vurguladı. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kaya Özkaracalar, Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker, Yrd. Doç. Dr. Burçe Çelik, Yrd. Doç. Dr Mahmut Çınar,Araştırma Görevlisi Deniz Gürgen kursiyerlerle tanıştı.
Sergi Odası'nda gerçekleşen Medya Yapım derslerinin ilk gününde medyanın tarihsel süreci, gazetecilik olgusunun yaygınlaşması, Türkiye'de ki gelişimi ve yerel medya süreci üzerine görüşler tartışıldı. Yrd. Doç. Dr. Burçe Çelik'in verdiği derse Yrd. Doç. Dr Mahmut Çınar da katkı verdi. Sabah ve öğleden sonra iki bölüm olmak üzere gerçekleşen eğitimde medyanın ana hatlarıyla çıkış gerekçeleri, toplum üzerinde etkileri ve sonuçları üzerine de görüşler paylaşıldı. Yrd. Doç. Dr. Burçe Çelik'in bugün öğleye kadar devam edecek derslerinin ardından haber üretme üzerine Yrd. Doç. Dr Mahmut Çınar'ın dersleri başlayacak. Dersler fotoğraf, dergi yayıncılığı, editörlük, sayfa düzeni, internet yayıncılığı şeklinde devam edecek.
Eğitim sürecinde medya sınıfına paralel olarak oluşturulan Belgesel ve Sinema sınıfı ise beklenenin üzerinde bir ilgi gördü. 3F Yabacı Dil Kursu'ndaki dershanede gerçekleştirilen eğitime yine gazetecilerin yanı sıra belgesel ve sinema çalışması yapmak isteyen kursiyerler katıldı. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde belgesel dalında Altın Portakal alan Metin Kaya'da dersi gün boyu takip edenler arasındaydı. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kaya Özkaracalar tarafından verilen ilk gün derslerinde belgesel ve sinemanın doğuşu, çeşitleri ve sonuçlarının neler olabileceği, kitle üzerindeki etkileri anlatıldı. Burada da bir hafta süreyle devam edecek eğitim sürecinde senaryo oluşturma, çekim, montaj ve içerik konusunda dersler verilecek.