Başkan Türk 'Halk Günü'nde Halkın Sorunlarını Dinliyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, işsizliğin halen kentin en büyük sorunu olduğunu belirterek, "İstihdama yönelik yatırımlarda Mersin'e ayrıcalık tanınmalı" dedi.

Türk, 'Halk Günü' buluşmalarıyla bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Vatandaşların ilettiği sorunları not eden Türk, kısa sürede çözülebilecek sorunlar için ilgili birim amirlerine talimat verirken, özellikle yoğun iş talepleri karşısında çaresiz kaldığını belirtti.
'Halk Günü' toplantılarında vatandaşların en çok dile getirdiği isteklerin başında 'kendisine veya bir yakınına iş verilmesi' talebi olduğunu belirten Türk, belediyelerin 'istihdam kapısı' olduğu algısının bir türlü değişmediğini söyledi. Vatandaşların gıda, giyecek, eğitim, sağlık, konut, asfalt veya kaldırım gibi talepleri konusunda yardımcı olduklarını söyleyen Türk, "Fakat talep 'iş verilmesi' olunca elimiz kolumuz bağlanıyor. Gerçekten de yerel seçimlerin üzerinden geçen 1.5 yılda binlerce vatandaşımız iş için belediyemize başvurdu. Ancak bizim de imkanlarımız çok kısıtlı. Mersin, işsizlik konusunda ülke ortalamasının de üzerinde bir rakama sahip. Bu nedenle hükümet, yeni istihdam alanları yaratılması için Mersin ve aynı sıkıntıları yaşayan illere yönelik özel projeler oluşturmalı, bu kentlere ayrıcalık tanımalıdır" diye konuştu.
Akdeniz'de yaşayan herkese ve herkesime eşit ve eksiksiz hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Türk, 'Halk Günü' toplantılarının kendileri açısından da çok yararlı geçtiğini, bu toplantılar sayesinde kimi eksikliklerini de gördüklerini söyledi.