Basın Konseyi'nden bir gazete ve internet sitesine uyarı

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, bir gazete ve internet sitesini uyardı.

Basın Konseyi'nden bir gazete ve internet sitesine uyarı
Konseyden yapılan yazılı açıklamada, Flashaber gazetesi ve www.flashaber.com.tr internet sitesinde, 26 Nisanda "Tek suçlu Zeki Aksu mu yoksa... " başlığıyla yayımlanan haberle ilgili olarak, Kader Gür ve Sinan Kavrak’ın ayrı ayrı şikayette bulunarak, Basın Meslek İlkeleri’nin ihlal edildiğini ileri sürdükleri bildirildi.

Her iki başvuruda da kişilik hakları ihlali iddiası bulunduğundan başvuruların birlikte değerlendirildiğine işaret edilen açıklamada, Kader Gür’ün, yayında kendisi için "yardakçı", "sözde ileri gelen", "sözde gazeteci", "Beykozspor’u batıran" gibi ifadelere yer verildiği gerekçesiyle, başvuruda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Gür’ün, başvurusunda devlet hastanesinde basın-enformasyondan sorumlu olarak çalışmasına rağmen, haberde çalışmadığı ileri sürülerek "Bankamatik Kader Gür" olarak nitelendirildiğini, bunların kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini kaydettiği aktarıldı.

Gür’ün, başvurusunda, bunun sistemli bir karalama politikasının bir parçası olduğunu ve gazetecilik sıfatıyla yapıldığını ileri sürdüğü kaydedildi.

Diğer şikayetçi Sinan Kavrak’ın da başvurusunda, yayında hakkında kullanılan "yardakçı", "sözde ileri gelen", "sözde gazeteci", "Beykozspor’u batıran", "Şipşak Sinan Kavrak" gibi ifadeleri, Beykozspor kulübünün soyulduğu yönündeki iddialarla kendisi ve birçok arkadaşının ilişkilendirilmesini, kişilik haklarına saldırı olarak nitelendirdiği bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Flashaber gazetesi ve Flashaber internet sitesi adına Ali Rıza Yıldız ve Kenan Baylam tarafından gönderilen beyanda, yapılan haberin eleştiri sınırları içinde yer aldığını belirtmişlerdir. 5187 sayılı Basın Yasası ile gazetecilik tanımının yapıldığını ve buna göre gazetecilerin gelir getirici başka bir iş yapamayacağının belirtildiği ifade edilen beyanda, Kader Gür’ün Paşabahçe Devlet Hastanesi’nin bir çalışanı olduğunu ve gazetecilik yaptığını belirtmesinin, her şeyi açıkladığı ileri sürülmüştür.