Aydın'da 84 bin balık yavrusu suya salındı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Balıklandırma Programı çalışmaları kapsamında, Aydın'da 84 bin pullu sazan yavrusu suya salındı. Balıklar Çine ilçesinde

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Balıklandırma Programı çalışmaları kapsamında, Aydın'da 84 bin pullu sazan yavrusu suya salındı. Balıklar Çine ilçesinde Altınabat, Elderesi, İbrahim Kavağı, Bereket, Atacan, Cami ve Muhtar, Germencik'te Bozköy, Karacasu'da Dereköy, Nargedik ve Yazır, Koçarlı'da Bıyıklı, Sülüklü Azmak ve Karacaören, Köşk'te Başçayır ve Kuyucak, Ören'de Belenova ve Y.Kayacık azmak ve göletlerine bırakıldı.

Antalya'da bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün Kepez tesislerinden Aydın İl Tarım Müdürlüğü aracıyla getirilen ve içinde yeterli miktarda oksijen doldurulmuş torbalarla kaynaklara transferi yapılan 84 bin yavru balık, 16 noktadaki yeni yaşam alanlarına kavuştu. Balıklandırma Programı'yla yöre ekonomisine katkı sağlanması, sportif avcılığın geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılması amaçlanıyor. Balıkların olgunluğa ulaşıp üreyebilmesi için en az üç yıl avlanmaması gerekiyor.