Zafer Fen öğrencileri ilk binde 111 LYS derecesi elde etti

Zafer Fen Dershaneleri, üniversiteye girişte ilk kez uygulanan sistemle birlikte öğrenci ve velilerini mutlu edecek sonuçlara imza attı.

Türkiye ge

Zafer Fen Dershaneleri, üniversiteye girişte ilk kez uygulanan sistemle birlikte öğrenci ve velilerini mutlu edecek sonuçlara imza attı.

Türkiye genelinde ilk bine Trabzon'da 41 farklı öğrencisini yerleştiren Zafer Fen Dershanesi, ayrıca ilk binde de 111 LYS derecesi elde etti.

Dershane öğrencilerinden A. Mansur Gülbeyaz, Y-Dil - 1 ek puanında Türkiye 6.'sı olurken, Emine Aslan TS–2' de Türkiye 15.'si Hasan Yasin Soylu ise MF-1'de Türkiye 74.'sü oldu. Zafer Fen Dershanesi Müdürü Arif Kapar, sistem değişse de Trabzon'da başarının adresinin değişmediğini söyledi.

Her yıl yüzlerce öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiklerini belirten Kapar, "Bu yıl üniversiteye giriş sınav sistemi değişti. Hem eğitim camiasında, hem velilerde hemde öğrencilerde bazı endişeler söz konusuydu. Bizler yılların getirdiği tecrübeyle bu endişenin yersiz olduğunu öğrencilerimize gösterdik. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda yüzlerce öğrencimiz üniversite sınavında büyük başarı gösterdi. Sadece sınavı geçmekle değil, Trabzon ve Türkiye dereceleri elde ettik. Emeği geçen başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize, okullara ve velilere teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizindir." açıklamasında bulundu.