Medya Yapım Ve Film Yapım Eğitimi Başladı

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nin birlikte gerçekleştireceği "İletişim Atölyesi"ne katılacak kursiyerler içerik konusunda bilgilendirildi

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nin birlikte gerçekleştireceği "İletişim Atölyesi"ne katılacak kursiyerler içerik konusunda bilgilendirildi. Dersler, iki kategoride gerçekleşecek ve tüm gün boyunca bir hafta sürecek.
Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı "İletişim Atölye Projesi" hayata geçiyor.
Tam gün gerçekleştirilecek bir haftalık atölye çalışmasında kursiyerler, dün Sergi Odası'nda yapılan toplantıyla bilgilendirildi. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bir süredir üzerinde çalıştığı proje kapsamında yapılacak atölye çalışmasında, iletişimin farklı alanlarında eğitim yapılacak. İki farklı sınıfta bir birlerinden bağımsız olarak gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında, her iki grupta ayrı konular işlenecek.
Sınıflardan birinde, TV-belgesel-sinema-senaryo dersleri alt başlıklarıyla birlikte görülürken, diğer sınıfa ve gruba katılanlar; gazetecilik, haber ve ajans fotoğrafçılığı, dergi, sayfa düzeni, internet haberciliği ve röportaj teknikleriyle ilgili eğitim görecekler. Katılımcılar hangi gruba kayıt oldularsa, o grubun derslerini alacak.
Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Kaya Özkaracalar'ın yanı sıra Yrd.Doç.Dr.Erkan Büker, Yrd.Doç.Dr.Burçe Çelik, Yrd.Doç.Dr.Nazlı Eda Noyan, Mahmut Çınar, Öğretim Görevlisi Tanzer Ercanpolat, Öğretim Görevlisi Tolga Hepdinçler, Araştırma Görevlisi Deniz Gürgen, Sinemacı Engin Öztürk eğitim vermek için bir hafta süreyle Zonguldak'ta olacak.
"UFKUMUZ GENİŞLEYECEK"
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu adına çalışmayla ilgili Sergi Odası'nda kursiyerlere bilgi veren Başkan Atilla Öksüz, "Gazeteci arkadaşlarımızın yanı sıra iletişimle ilgilenen herkese açık bir eğitim paketi. Gazeteci arkadaşlarımızın daha çok meslekleriyle paralel olarak; habercilik, fotoğraf, internet haberciliği, sayfa düzeni ve röportaj teknikleriyle ilgili bölüme, gazeteci olmayan arkadaşlarımızın ise daha çok sinema ve belgesel ile ilgili bölüme kayıt yaptırdığını gördük. Üst düzey bir katılım olması sevindirici... Dersler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Hepimizin işi gücü var, ancak burada bir haftalık yoğun eğitim süreci özellikle meslektaşlarımızın ufkunu büyük oranda zenginleştirecektir. Hayattan ve zamandan biraz feragat ederek bu eğitimi kaçırmamalarını bekliyoruz" dedi.
Başkan Öksüz, sinema belgesel ve görsel sınıfına kayıt yaptıranların 3F Yabancı Dil Kursu'nda, yazılı medya bölümüne kayıt yaptıranların Sergi Odası'nda ders göreceklerini söyledi. Öksüz, 3F Müdürü Hikmet Yılmaz Özdemir ile Sergi Odası yöneticisi İbrahim Akyürek'e atölyenin gerçekleşmesinde mekan yarattıkları için teşekkür etti. Toplantıya katılan Altın Portakal Film Festivalinde belgesel dalında Altın Portakal ödülünü alan Metin Kaya'da katılarak görüşlerini paylaştı. Kaya "Çok verimli bir çalışma olacağına inanıyorum. Katılımın böyle zengin olması da çok güzel, buradan olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum" dedi.