Kazakistan Büyükelçiliği'nden Azerbaycan Büyükelçisine Veda Resepsiyonu

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de görev süresi sona eren Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Heşimov'un onuruna veda resepsiyonu verdi

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de görev süresi sona eren Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Heşimov'un onuruna veda resepsiyonu verdi. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, "Türk Konseyi yürürlüğe girmiştir" dedi.
Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de görev süresi sona eren Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Heşimov onuruna veda resepsiyonu verdi. Kazakistan Büyükelçisi Bağdat Amreyev tarafından Ankara Rixos Otel'de verilen resepsiyona Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Başkanı Düsen Kaseinov, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda açılış konuşmasını yapan Amreyev, Ankara'daki görevini başarıyla tamamlayan Zakir
Heşimov'un yaptığı çalışmalarla Türk dünyasına büyük katkılar sağladığını, başarılı çalışmalarını Astana'da devam ettireceğine inandığını belirtti.
Zakir Heşimov ise, bir ülkenin büyükelçisine, gidilecek ülkenin büyükelçiliği tarafından, görevinin bittiği ülkede bir veda resepsiyonu düzenlenmesinin bir ilk olduğunu ve bunun güzel bir gelenek olacağını belirterek, "Dost, kardeş, kendi ülkemde 5 yıl görev yaptım. Bundan çok büyük mutluluk duydum. Görev sürem boyunca Türk halkı, Türk devleti yanımda olarak bana yardım etti. Şimdi bir başka kardeş ülke Kazakistan'a gidiyorum. Herkese mutluluk ve barış dilerim" diye konuştu.
Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, mutlu bir vesileyle biraraya gelen dostların, diğer taraftan bir arkadaşlarından ayrılma hüznünü de yaşadıklarını, ancak bu arkadaşın, Türk dünyasının bir başka parçasına gitmesi nedeniyle burada bu hüznün hissedilmediğini söyledi. Heşimov'un Kazakistan'da da başarılı olacağını söyleyen İsen, "Ülke liderleri ne kadar etkin olurlarsa olsunlar, onların politikalarını diğer ülkelerde uygulayanlar büyükelçilerdir" dedi.
Türk dünyası devletleri arasında işbirliğinin kurumsallaşmasını öngören Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi kurulmasına dair Nahçıvan Anlaşması'na değinen İsen, "Nahçıvan Anlaşması'nın nihai prosedürü bugün tamamlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bakanlar Kurulu kararının imzalanmasıyla bugün itibariyle Türk Konseyi yürürlüğe girmiştir. Yaklaşık bir aylık süre içerisinde, dünyada yeni bir uluslararası kuruluş doğacaktır" ifadelerini kaydetti.