İki Bin Yıl Sonra Kibyra'da Senato Toplantısı

Anadolu'nun ayakta kalan en büyük antik meclisi olan Kibyra Meclisi'nde, 2000 yıl sonra yeniden 'Senatörler Toplantısı' düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Senatosu, Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Meclisi'nde toplandı. Senatonun sembolik olarak Anadolu'nun en büyük antik meclisi olan Kibyra Meclisi'nde gerçekleştirdiği toplantıda, Kibyra antik kentinin arkeoloji bilimine ve turizme kazandırılması yönünde çalışma yapılacağı bildirildi. Medusa Seramiği'nin bulunduğu tiyatroda toplanan MAKÜ Senatosu'na, Kibyra antik kenti kazı çalışmalarını bu yıldan itibaren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde
yürütecek olan Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd.Doç.Dr. Şükrü Özüdoğru ve Yrd.Doç.Dr. Eray Dökü bilgi verdi.
Burdur'un tarihi ve antik yapısının Burdur'da arkeoloji bölümünün önemini gösterdiğini dile getiren MAKÜ Rektörü Gökay Yıldız, şöyle konuştu: "Kibyra antik kenti, Burdur ve Türkiye'nin tarihi açısından çok önemli bir hazinedir. Bu yıldan itibaren MAKÜ bünyesinde Kibyra kazılarını yapacağız. Fen Edebiyat Fakültesi'nde açılan Arkeoloji Bölümü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu'nda Mimari Restorasyon Bölümü'nü açarak çok önemli bir karar aldık."
Rektör Yıldız ve senato üyeleri, toplantı sonrası MAKÜ tarafından yapılan kazı evi eser deposunu inceledi.