Edirneli 'Gönül Köprüsü' Öğrencileri Kütahya'da

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell'in işbirliğiyle yürütülen 'gönül köprüsü' projesinin üçüncü döneminde, Kütahya'ya Edirne'den 175 öğrenci ve 14 İdareci geldi.

Edirneli 'Gönül Köprüsü' Öğrencileri Kütahya'da
175 kişilik öğrenci grubu ve 14 kişilik idareci ile valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, öğrenci grubunu makamında kabulünde yaptığı konuşmada kendilerini Kütahya'da görmekten son derece memnun olduğunu ifade ederek, "Edirne'yi görmeyen çoktur, ama bilmeyen yoktur. Kütahya'yı görmeyende bilmeyende olabilir. Çünkü bölge olarak biraz içte kalıyor gibi bir durumu var. Kütahya tarihi itibariyle Frigya'lılar döneminde çok önemli bir yerleşim merkezi. Kütahya Frig vadisinin dağlık bir bölgesini temsil ediyor. Daha sonra Bizans ve Roma döneminin önemli bir yeri Çavdarhisar'da bulunan Aizonai'dir. Burada anfi tiyatro, stadyum, Zeus Tapınağı ve dünyanın ilk borsa binası var. Beylikler döneminde de Germiyan Beyliği'nin merkezi Kütahya'dır" dedi.
Daha sonra Osmanlı'nın Yaylak olarak kullandığı Domaniç ilçesinden de bahseden Vali Kocatepe, Kütahya hakkında verdiği genel bilgilerin içinde yer altı ve yer üstü kaynakları ile kentte bulunan termal kaynakları anlattı.
7 gün boyunca Kütahya'da kalacak olan 8. ve 9. sınıf öğrencileri, şehir merkezinin yanı sıra Çavdarhisar, Emet, Tavşanlı, Domaniç, Zafertepe ve Dumlupınar'a giderek buralarda da ziyaretlerde bulunacaklar.