Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı: Dünyayla yarışacak bir üniversite hayal ediyoruz

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir, dünya ile yarışacak bir üniversite hayal ettiklerini belirtti.

Canik Ba

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir, dünya ile yarışacak bir üniversite hayal ettiklerini belirtti.

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti, kurumsal nezaket ziyaretleri kapsamında Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'i ziyaret etti. Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir, üniversite ve çalışmalar hakkında Hulusi Çelik'e bilgi verdi.

Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Müdür Çelik'i teknik detaylar ve inşaatın safhalarıyla ilgili bilgilendirdi. Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise devam eden inşaatla birlikte akademik altyapıyı kurabilmek için de hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Amacımız Türkiye'ye ve Samsun'a yakışır bir eğitim kalitesiyle ülkeye ve bölgeye hizmet edebilmek." diyerek akademik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"HEDEFİMİZ BEYİN GÖÇÜNÜ DURDURMAK"

Donanımlı, eğitim kalitesi yüksek, bilimsel seviyesi dünya ile yarışabilecek ölçüde bir üniversite hayal ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Yunus Bekdemir, dünyadaki en başarılı 10 üniversitesinden 9'unun vakıf üniversitesi olduğuna dikkat çekti.

Bekdemir, vakıf üniversitelerinin farklı ekonomik kaynaklarla güçlendikleri için devlet üniversitelerine göre daha dinamik ve esnek bir yapıya sahip olduklarını ifade ederken, bu yapının ise hem öğretim görevlilerini hem de öğrencileri araştırmaya ve yeni tezler üretmeye yatkın hale getirdiğini belirtti.

Ziyaret esnasında konuşulan önemli konulardan biri ise Türkiye'de son dönemlerde kurulan bir çok yeni üniversitenin gerekliliği üzerinden süregelen tartışmalar oldu. Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nden Dr. Ersin Yılmaz, Türkiye'de ve bölgede; 'Bu kadar fazla üniversiteye ne gerek var? Neden sürekli yeni üniversiteler kuruluyor? İşsizler ordusuna yeni işsizler ekleniyor' mantığının yerleşik olduğunu ama bu mantığı yanlış bulduğunu belirtti.

"Okuyan insan öyle ya da böyle kendine bir iş imkânı bulabiliyor. Ama okumamış ve kendini geliştirmemiş bir insan ne yapabilir?" diyen Yılmaz, ne kadar çok üniversite olursa ve ne kadar çok eğitim alınırsa o kadar kaliteli bir yaşam standardına ulaşılabileceğine vurgu yaptı.

Dr. Ersin Yılmaz çeşitli örneklerle Dünya üzerindeki güçlü vakıf üniversitelerinin neredeyse tamamının zeki öğrencileri burs vererek kendi ülkelerine kazandırmaya çalıştığını dile getirdi.Yılmaz hayallerinin Türkiye'ye ve Samsun'a büyük hizmetlerde bulunabilecek, kendileri gibi parlak nesiller yetiştirecek bu değerleri geri getirerek beyin göçünü tersine çevirmek olduğunu ifade etti.

ÜNİVERSİTE-EMNİYET İŞBİRLİĞİ

Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise üniversitelerin içinde bulundukları şehirlerle mutlaka organik bağ kurması gerektiğine dikkat çekti. Çelik sürekli olarak gündemde olan üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkilerinin önemsenmesi, aynı zamanda üniversitelerin şehrin emniyet teşkilatlarıyla sağlıklı işbirliğinin çok önemli olduğuna değindi.

Ziyaret esnasında Samsun'a şanssız ve karışık bir dönemde atandığı yorumlarını da değerlendiren Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, göreve geldikten sonra bu ortamın bazı avantajları da içinde barındırdığını belirtti.

Kısa bir sürede şehri tanıma fırsatı yakaladığını anlatan Çelik, şehirdeki toplumsal dengeleri gözlemleme şansı bulduğunu ifade etti. Çelik, şehri tanıma ve ilk gözlemleri yaptıktan sonraki aşamanın ise yeni projeler üreterek Samsun'a nasıl daha kaliteli hizmetler verilebileceği üzerine çalışmak olduğunu söyledi.

"HER SABAH BEYİN FIRTINASI YAPIYORUZ"

Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, "Her sabah yaptığımız toplantılarda arkadaşlarımızla günlük olayları masaya yatırıp, 'Her olayda acaba bizim sorumluluğumuz nedir? Neyi eksik yaptık? Bizim bu olayın yaşanmasında bir kabahatimiz var mı? Bir daha olmaması için neler yapabiliriz?' diye soruyoruz ve Samsun için bir beyin fırtınası yapıyoruz. Bu olayların özünde ise şunu görüyoruz. Umutların tükendiği yerde yoksulluk ve acılar artıyor. İnsanların umutları tükendiğinde, insanlara ve ülkesine güvenini kaybetmişse, barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi unutmuşsa, bu değerleri gündeminden düşürmüşse bu sefer siz de çaresiz kalıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Çelik, Samsun'daki asayiş problemlerinin minimuma indirilmesinde sosyo-kültürel ve ekonomik problemlerin de en az alınan güvenlik önlemleri kadar önemli bir argüman olarak mevcudiyetini koruduğuna vurgu yaptı.

Canik Başarı Üniversitesi'nin, eğitim ve şehre katacağı yeni dinamikler bağlamında yeni umutlara bir kapı açtığını ifade eden Çelik, Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne çalışmalarında başarılar diledi.