İntihar Eden Baba İle Öldürdüğü Oğlunun Cenazeleri Yakınlarına Teslim Edildi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yeşilova beldesinde, dükkan kirasını ödemeyen oğlunu silahla vurarak öldüren baba, daha sonra intihar etti

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yeşilova beldesinde, dükkan kirasını ödemeyen oğlunu silahla vurarak öldüren baba, daha sonra intihar etti. Baba ve oğlunun cenazeleri, otopsilerinin yapılmasının ardından yakınlarına teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre olay, Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir bakkal dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Ali Can (70), kendisine ait dükkanın kirasını ödemeyen oğlu Sezgin Can (43) ile tartışmaya başladı. Kavganın büyümesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Mehmet Ali Can, yanındaki tabancayla oğluna 6 el ateş etti. Kanlar içinde kalan oğlunu dükkanda bırakıp arka bahçeye çıkan Mehmet Ali Can, burada kafasına bir el ateş edip intihar etti. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan oğul
Can, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hava ambulansıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan baba da hayatını kaybetti.
Şüpheli Mehmet Ali Can'ın, 1969 yılında miras tartışması yüzünden ablası ve eniştesini öldürdüğü, baba ve annesini ise yaraladığı, kamuoyunda 'Rahşan affı' diye bilinen af ile cezaevinden çıktığı iddia edildi. Baba Can ve oğlunun cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Can'ın akrabaları, baba ile oğul arasındaki kira tartışmasının uzun süreden beri devam ettiğini ifade etti.