Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, perşembe günü Meclis'te buluşacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti liderlerine terör konusunu görüşmek üzere yaptığı çağrıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da olumlu cevap geldi. E...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti liderlerine terör konusunu görüşmek üzere yaptığı çağrıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da olumlu cevap geldi.

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, perşembe günü saat 11.00'de Meclis'te görüşecek. Başbakan, terör konulu görüşmelerine DSP lideri Masum Türker ile başlayacak. Bugün yapılacak görüşmenin ardından liderler turunun ikincisi SP lideri Numan Kurtulmuş ile yarın gerçekleştirilecek. Başbakan, BBP lideri Yalçın Topçu ile de aynı gün bir araya gelecek. Hükümet, terörden nemalandığını iddia ettiği MHP ile BDP'ye ise davet göndermemişti. Tepki gösteren MHP yönetimi 'çağrılsalar da gitmeyeceklerini' belirtirken, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise iktidarın savaştan yana tutum takındığını savundu.
CHP MYK toplantısında Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik terör konusundaki görüşme talebi değerlendirildi. Randevunun daha önce dikkate alındığını açıklayan CHP yönetimi, bugünkü toplantıda görüşmenin yeri ve zamanını tayin etti. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası konuşan CHP MYK sözcüsü Hakkı Suha Okay, "Sayın Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın görüşme talebine olumlu cevap vermişlerdir. Görüşme 15 Temmuz Perşembe saat 11.00'de Meclis'te genel başkanımızın odasında gerçekleşecektir." açıklamasını yaptı. Okay görüşmeye, Kılıçdaroğlu'nun yanına kendi belirleyeceği üç ismi alarak katılacağını duyurdu.
Okay, görüşmenin kayda alınması gibi özel talebin olmadığını aktardı. Başbakan Erdoğan, daha önce demokratik açılım ile ilgili olarak liderler turu çerçevesinde CHP'nin o dönemdeki Genel Başkanı Deniz Baykal'a görüşme talebi iletmişti. Baykal, Erdoğan'la demokratik açılıma ilişkin görüşmenin ancak kamera kaydı alınması halinde mümkün olacağını söylemiş, bu nedenle görüşme gerçekleşememişti.


Zaman