Çevreci Mahkumlara Ödül

Muğla Valiliği, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ile Muğla E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından hazırlanan proje kapsamında turizm bölgelerinde çevre temizliği yapan 10 mahkum ödüllendirildi

Çevreci Mahkumlara Ödül
Muğla Valiliği, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ile Muğla E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından hazırlanan proje kapsamında turizm bölgelerinde çevre temizliği yapan 10 mahkum ödüllendirildi.
Muğla'da yayın yapan Hamle Gazetesi tarafından düzenlenen ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet nil Hıdır, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Şener Oktik ile birlikte kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de mahkumlara ilk kez ödül verildiğini belirterek, Muğla'da bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "10 hükümlüden oluşan 'çevre timi' 15 aydır kentin temizliğine büyük katkı sağladılar. Bu süreçte yaklaşık bin kilometrelik yolun kenarını temizleyerek, birçok tehlikenin yaşanmasını engellediler. Antik kentleri, koyları, plajları ve karayollarının kenarlarını temizlediler. Vatandaşlarımız da temizlik çalışmalarının karşılığı olarak kendilerini bu ödüllerle mükafatlandırdılar. Ceza infaz kurumlarımızda bu tür sosyal projelerin hayata geçmesiyle hükümlü ve tutukluların yeniden suç işlemesinin önüne geçilmesi ve sosyalleşmesi teşvik edilmektedir. Muğla'da düzenlenen bu etkinlikte halkımız yaklaşık 100 bin oy kullandı. Projenin başarıya ulaşması son derece sevindiricidir. Projeyi hazırlayan ve katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
'ÖRNEK PROJE'
Muğla Valisi Fatih Şahin, cezaevi mahkumlarının olumlu bir davranış sergilediklerini belirterek, emeği geçen kişilere teşekkür etti. Vali Fatih Şahin, "Çeşitli suçlardan ceza evinde yatan ve iyi hal gösteren Muğla E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi mahkumları, örnek bir projeyle çevre temizliği yaptılar. Milyonlarca turist ağırlayan bir turizm kenti olan Muğla'da, kirliliğiyle gündeme gelen karayolları bu projeyle sürekli olarak temizlendi ve halkımız ile hükümlüler üzerinde bir çevre bilinci oluştu. Projenin, çevre bilincinin aşılanmasında ve uygulanmasında büyük etkisi bulunmaktadır. Mahkumlarımıza 15 aydır asgari ücret ödendi, sigortaları yatırıldı. Onlar da kentin temizliğine katkı sağladılar. Bu tür güzel etkinliklerin sürmesi bizim temennimizdir. Çalışmalara Muğla Valiliği olarak desteğimiz sürecektir" diye konuştu.
PROJE
Muğla'da 4 Haziran 2009 tarihinde Muğla Karayolları, Park ve Bahçeleri ile Plajların temizliğinin açık bölümünde kalan hükümlülerine yaptırılmasına dair bir işbirliği protokolü imzalandı. Muğla ve Ula Yarı Açık Cezaevinde cinayet, uyuşturucu, dolandırıcılık ile gasp suçlarından yatmakta olan 10 hükümlü proje kapsamında Muğla'da çevre temizliği yaptılar. 10 kişilik Çevre timinde İdris Üren, Kenan Oral, Kaya Komser, Hasan Aydın, Tolga Kaya, Sadettin Kaya, Kadir Keskin, Mehmet Şimşek, Barbaros Beter ve Metin Dönmez bulunurken, Muğla Cezaevi Savcı Vekili Altan Ünlü de plaket alan isimler arasında yer aldı.