Aydın Belediyelerinin 'Güç Birliği' Toplantısı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelen ilçe ve belde belediye başkanları Güney Ege Kalkınma Ajansı projesi hakkında bilgilendirildi.

Aydın Belediyelerinin 'Güç Birliği' Toplantısı
Aydın Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, Hıdırbeyli Belediye Başkanı İsmail Kurum, Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş, Mursallı Belediye Başkanı Hayri Altay, Yenice Belediye Başkanı Fuat Meriç, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horasan, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal, Didim Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Girgin Aydın ve belediye bürokratları katıldı.
Toplantıda Denizli, Muğla ve Aydın illerinin ortaklaşa kurduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın amaç ve hedeflerinin anlatıldığı bir sunum yapıldı. GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner tarafından gerçekleştirilen sunumda, Belediyelerin yapması gereken çalışmalar ve hazırlaması gereken projeler hakkında bilgi verildi.
Konuşmasının ilk bölümünde GEKA ve Türkiye'de kurulan 26 adet kalkınma ajanslarının çalışmaları hakkında bilgi aktaran Aydıner, GEKA'nın Denizli Muğla ve Aydın il valileri ve Belediye Başkanları, sanayi-ticaret odaları temsilcilerinin oluşturduğu 12 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetildiğini, GEKA'nın bu yılki bütçesinin genel bütçenin vergi gelirlerinin yüzde 0,5'ine isabet eden 15 milyon lira, İl Özel İdareleri, Belediyelerin ve Ticaret-Sanayi Oda bütçelerinin yüzde 1'lik kesintilerinden elde edilen gelirlerle birlikte ajansın yönetim kurulunca onaylanan bütçesinin, 28 milyon 600 bin lira olduğunu, bu gelirin projelere aktarılması planlanan miktarının ise 20 milyon lira civarında olduğunu belirtti.
Konuşmasında Belediyelerin yapması gerekenleri de anlatan Genel Sekreter Mehmet Aydıner "Bizim Belediyelerden en önemli beklenti ve ricamız iyi projeler hazırlayarak bize göndermesi. Bu projeler çevre, kültür, yatırım yani her alanda olabilir. Yeter ki iyi hazırlanmış olsun. Proje hazırlama konusunda tecrübesi olmayan Belediyelerimize danışmanlık hizmeti de vermeye hazırız. Tüm amacımız ajansımızın iyi hizmet üretmesidir. Sadece Belediyeler değil özel sektöre de katkı sağlıyoruz. Bu katkımız kimi zaman faizsiz kredi, Kimi zaman kredi faizinin tarafımızdan ödenmesi, kimi zaman ise hibe şeklinde olabiliyor" dedi.