AK Parti Milletvekili Tuna: İmralı, Silivri ve Kandildekiler de darbe Anayasası'nın değişmesini istemiyor

AK Parti Milletvekili Hüsnü Tuna CHP, MHP ve BDP'nin blok olarak 'hayır' dediği Anayasa değişikliği paketine, İmralı ve Silivri Cezaevleri ile Kandil

  AK Parti Milletvekili Hüsnü Tuna CHP , MHP ve BDP ' nin blok olarak ' hayır ' dediği Anayasa değişikliği paketine , İmralı ve Silivri Cezaevleri ile Kandil Dağındakilerin de karşı çıktığını söyledi .

AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü , Hüsnü Tuna , Ali Öztürk , Ayşe Türkmenoğlu ve Harun Tüfekçi , partinin il binasında basın toplantısı düzenledi .

Milletvekilleri adına gündemi değerlendiren Güçlü , parti olarak bilgi çağının gereklerini yerine getirerek , bilime yatırım yaptıklarını belirtti .

AK Parti ' nin en önemli işlerinden birinin , yüksek öğretimde hamle yapmak olduğunu dile getiren Güçlü , bu nedenle 8 yıllık iktidarları döneminde 42 devlet üniversitesi , 28 vakıf üniversitesi kurulmasını sağladıklarını anlattı .

Biri vakıf , diğerleri devlet olmak üzere 8 yeni üniversite daha kurma çalışmalarında büyük mesafe aldıklarını ifade eden Güçlü , yeni 7 devlet üniversitesinden birinin Konya ' ya kurulacak olmasının önemli bir kazanç olduğunu söyledi .

Dünya çapında ilk 500 üniversiteye Türk üniversitelerinin giremediğini hatırlatan Milletvekili Sami Güçlü , Türkiye ' de öğretim üyesi yetiştirme problemi bulunduğunu vurguladı .

Bu nedenle , yeni kurulacak devlet üniversitelerinin öğretim üyesi yetiştirmeye yönelik olacağını bildiren Güçlü , Konya Üniversitesi ' nin de hem sosyal hem de teknik bölümlerde akademisyen yetiştireceğini belirtti .

Böylece , Konya ' nın ' kültür şehri ' özelliğine ' üniversiteler şehri ' nitelendirmesinin de ekleneceğini ifade eden Güçlü , " Üniversitenin alanını daraltmamak için başına ' teknik ' ibaresi getirilmesine karşı çıktık . Önemli olan çocuğun doğmasıdır . Adını zeki koymakla çocuk zeki olmaz . Adı Mehmet mi olsun? Mehmet Ali mi olsun? Bunlar çok hayati değil . Önemli olan verimli olmasıdır . Nitelikli eğitim verilmesidir . Bilgi toplumunun tacı olmasıdır . " diye konuştu .

AK Partili milletvekilleri , basın mensuplarının sorularını da yanıtladı . En sert çıkışı AK Parti ' nin hukukçu milletvekili Hüsnü Tuna yaptı . Referandumda oylanacak Anayasa paketine MHP , CHP ve BDP ' nin hep birlikte ' hayır ' oyu vereceklerini açıklamasının manidar olduğunu belirten Hüsnü Tuna , " İmralı ' daki bölücü başı Abdullah Öcalan , Silivri Cezaevindeki mahkumlar ve Kandil dağındaki teröristler de 12 Eylül Anayasası ' nın değiştirilmesine karşı çıkıyor . Muhalefet ile birlikte dış güçler de bu Anayasa değişikliğine karşı çıkıyor . " dedi .

AK Parti Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da referandumda ' Hayır ' diyeceklerini açıklayan MHP ve BDP ' nin tabanının , parti yöneticileriyle aynı fikirde olmadığını ve Anayasa değişikliğini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi .

AK Partili vekil Harun Tüfekçi de yazın dolaştıkları şenlik , düğün gibi etkinliklerde konuştuğu birçok ülkücü vatandaşın , " Partinizi benimsemiyorum ancak 12 Eylül ' ü yaşayan bir ülkücü olarak darbe Anayasası ' nın değiştirilmesine ' evet ' oyu vereceğim . " dediğini anlattı .