Ahtapot Paul'ün son dünya kupasıydı!..

Dünya Kupası'nın İspanya gönülleri ise Ahtapot Paul kazandı. Almanya'da yaşamını sürdüren Paul ne yazık ki bir sonraki Dünya Kupası'nı göremeyecek...

  Dünya Kupası ' nın İspanya gönülleri ise Ahtapot Paul kazandı . Almanya ' da yaşamını sürdüren Paul ne yazık ki bir sonraki Dünya Kupası ' nı göremeyecek . . . İngiltere ' de doğup daha sonra bugün yaşadığı Oberhausen ' e getirilen Paul ilk tahminlerini 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ' nda yapmış . . . Henüz beş aylıkken yaptığı bu tahminlerde final maçı hariç hep başarılı olmuştu .

Adı falcıya çıkan ahtapot Paul bu Dünya Kupası ' nda ise hiç hata yapmadı . Almanların milli kahramanıyken birden dünyanın , özellikle de İspanya ' nın " hayran " olduğu bir ahtapot oluverdi .

Almanya ' nın sırasıyla Avustralya ' yı yeneceğini , Sırbistan ' a yenileceğini , Gana ' yı , İngiltere ' yi , Arjantin ' i yeneceğini , İspanya ' ya yenileceğini , Uruguay ' ı yeneceğini ve sonunda İspanya ' nın Hollanda ' yı yeneceğini bildi .

Ancak falcı ahtapot Paul bir sonraki dünya kupasını göremeyecek . Bunun nedeni ise 2 , 5 yaşındaki Paul ' ün ömrünün topu topu 3 , 5 yıl olması .

Editörün Notu : Paul ' ün hayatının son yıllarını dünya kupasının şerefine İspanya ' da geçireceğini söylemek " kehanet " olmasa gerek . . .

CNN Türk