Yelkenler İstanbul'da yarıştı - SPOR

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun organize ettiği Volvo Gençler Dünya Yelken Şampiyonası yarışları, İstanbul'da başladı.

 

Uluslararası Yelken Federasyonu ( ISAF ) ve Türkiye Yelken Federasyonu ' nun organize ettiği Volvo Gençler Dünya Yelken Şampiyonası yarışları , İstanbul ' da başladı .
Ataköy Marina ' da 6 gün sürecek organizasyona 59 ülkeden toplam 238 tekne ve 19 yaş altı kategorisinde 331 sporcu katılırken , şampiyona süresince 5 sınıfta 8 kategoride yarışlar gerçekleştirilecek .


Laser Radial Erkek , Laser Radial Kız , 420 Erkek , 420 Kız , RS : X Erkek , RS : X Kız , Sirena SL16 Karma ve 29er Karma kategorilerinde yarışacak sporcular , ilk gün ve yarın 3 ' er kez yarıştıktan sonra , 13 Temmuz Salı gününü izinli geçirip , 14 Temmuz Çarşamba günü 3 , 15 Temmuz Perşembe günü 2 , son gün olan 16 Temmuz Cuma günü de 1 yarış yaparak şampiyonayı tamamlayacaklar .

Toplam 12 yarış gerçekleştirecek sporcular , tüm yarışlar tamamlandıktan sonra genel klasmanda yerlerini belirleyecekler .

Uluslararası Yelken Federasyonu ( ISAF ) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul ' da düzenlenecek Gençler Dünya Yelken Şampiyonası , son yılların en yüksek katılımı ile start aldı .

-5 SINIF , 8 KATEGORİDE GERÇEKLEŞECEK-

Organizasyonda , 19 yaş altı sporcular ilk kez 5 sınıfta , 8 kategoride yarışacak .

Kızlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin dünya şampiyonları belirlenecek .

Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul ' da kullanılacak . Laser Radial Erkek-Kız , 420 Erkek–Kız , RS : X Erkek-Kız , SL16 Karma ve 29er Karma kategorilerinde gerçekleşecek şampiyonaya 10 Türk sporcu katılacak .

Star Gazete