Şüpheli paket metrobüs trafiğini felç etti

Metrobüs durağına bırakılan şüpheli paket korku ve paniğe neden oldu. Güvenlik önlemi nedeniyle metrobüs trafiği asayiş ekipleri tarafından yaklaşık b

  Metrobüs durağına bırakılan şüpheli paket korku ve paniğe neden oldu . Güvenlik önlemi nedeniyle metrobüs trafiği asayiş ekipleri tarafından yaklaşık bir saat durdurulurken , metrobüslerde ki yolcular uzun süre beklemek zorunda kaldı . Uzman ekipler tarafından patlatılan çantanın içinden patlayıcı madde çıkmazken , vatandaşlar da rahat bir nefes aldı .

Sefaköy Metrobüs Durağı ' nda üst geçidin ayaklarının altına bırakılan şüpheli paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine haber verdi . Olay yerine gelen asayiş ekipleri güvenlik şeridini çekip , metrobüs trafiğini durdurduktan sonra durumu bomba imha uzmanı ekiplerini çağırdı . Çanta patlatılmadan önce D-100 Karayolu trafiğe kapandı . Özel kıyafetlerini giyen uzman ekip , jammer sinyal kesici cihazını çalıştırdıktan sonra çantayı fünye ile patlattı .

Çantanın içinde patlayıcı maddeye rastlanmazken , bekleyen metrobüslerin uzunluğu kilometreleri buldu . Metrobüslerin içinde oturmaktan sıkılan yolcular duraklarda bekledi . Sabırları olmayanlar ise metrobüs yolundan yürüyerek ilerlemeye çalıştı .

Trafiğin normale dönmesinden sonra metrobüs durakları hınca hınç doldu . Yaklaşık bir saattir beklediklerini belirten vatandaşlar perişan olduklarını söyleyerek , yaşananlara tepki gösterdi .