Srebrenitsa soykırımında ölenler anılıyor

Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşından sonra yaşadığı en büyük trajedi olan Srebrenitsa Soykırı'mının 15. yıldönümünde anma törenleri yapılıyor. Anma töre

  Avrupa ' nın İkinci Dünya Savaşından sonra yaşadığı en büyük trajedi olan Srebrenitsa Soykırı ' mının 15 . yıldönümünde anma törenleri yapılıyor . Anma törenleri , Bosna-Hersek ' teki savaşta 11 Temmuz 1995 tarihinde 8 bin erkeğin katledildiği Srebrenitsa ' da kurbanların mezarlarının bulunduğu Potaçari bölgesindeki mezarlıkta düzenleniyor . Anma törenlerine Türkiye ' den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın yanı sıra çok sayıda bakan katılıyor .

Anma törenleri kapsamında kimlikleri tespit edilen Soykırım kurbanı 775 kişi defnedilecek . Tören kapsamında giydikleri beyaz kefenlerle Boşnak , Sırp ve Hırvatlardan oluşan gençler " Srebrenitsa Cehennemi " adlı bir oratoryoyu seslendirecek . Daha sonra cenazeler , öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek .

Kimliği tespit edilenler arasında bir Hırvat asıllının bulunmasından dolayı törende bir Katolik din adamı tarafından da ayrı bir merasim düzenlenecek . Anma törenleri Müslüman ve Katolik din adamlarının yapacağı duayla sona erecek .

Törenlere Başbakan Erdoğan ' ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan da katılıyor . Törenlerde Başbakan ' a Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de eşlik ediyor . Törenlere Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Haris Sladziç , Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç , Hırvatistan Devlet Başkanı İvo Yosipoviç ve Karadağ Devlet Başkanı Filip Vuyanoviç gibi devlet adamları ev liderler de katılıyor .