Sağlık Sen, 4/C'lilerin döner sermaye alması için dava açtı

Sağlık-Sen, 4/C kapsamında çalışan sağlıkçıların döner sermaye almaları için dava açtı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda diğer personele öd

  Sağlık-Sen , 4/C kapsamında çalışan sağlıkçıların döner sermaye almaları için dava açtı .

Sağlık Bakanlığı ' na bağlı kurumlarda diğer personele ödenen döner sermaye hakkından 4/C kapsamında çalışanların da yararlanması için başvuran Sağlık-Sen ' e ilgili yönetmelikte döner sermaye ek ödemesi alacaklar arasında 4-C ' lilerin bulunmadığı gerekçesiyle ret cevabı verdi . Bunun üzerine Sağlık-Sen Bakanlık aleyhine dava açtı . Sendika dava dilekçesinde , döner sermaye gelirlerinin personelin fiili katkısıyla oluştuğuna dikkat çekerek , 4/C ' lilerin de fiilen katkı sunduğu döner sermayeden hak ettikleri payı almaları gerektiğini ileri sürdü .

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar , hangi istihdam türünde olursa olsun , döner sermaye gelirlerinin , tüm personelin fiili katkılarıyla oluştuğunu belirterek , 4/C ' lilerin de oluşumuna katkı sağladıkları döner sermayeden pay alma hakları vardır . " dedi .

Kaçar , mevcut yönetmelikte döner sermayeden yararlanacak personel arasında vekil ebe-hemşirelerin de bulunmadığını hatırlatarak , " Geçmişte açtığımız sayısız davada yargı vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye ödenmesi gerektiğine karar verdi . Bu nedenle benzer kararı 4/C ' liler için de vereceğine inanıyoruz . " şeklinde konuştu .