Paul Yine Doğru Tahminde Bulundu Berlin

Almanya'nın Uruguay'ı yeneceği tahmininde bulunan 'Paul' isimli ahtapot bir kez daha haklı çıktı.

  Almanya ' nın Uruguay ' ı yeneceği tahmininde bulunan ' Paul ' isimli ahtapot bir kez daha haklı çıktı .
Almanya ' nın Oberhausen kentindeki ' Sea Life ' adlı akvaryumda bulunan ve maç tahminlerini akvaryumuna konulan ve içinde maç oynayan takımların bayraklarının bulunduğu iki cam kutudan birinin üzerine çıkarak yapan ' Paul ' , tercihini Almanya ' dan yana kullanmıştı .
Dünya Kupası boyunca tüm maçların sonuçlarını doğru tahmin eden ' Paul ' , yarın akşam oynanacak final maçında da İspanya ' nın Hollanda ' yı yeneceği öngörüsünde bulunmuştu .
Öte yandan , Almanya ' nın dünya üçüncüsü olması ülkede büyük bir sevinç yarattı .
Ülkenin çeşitli kentlerinde taraftarlar maçın hemen ardından sevinç gösterileri için sokaklara dökülürken Berlin ' deki Kurfürstendamm adlı ana cadde de Almanya ' nın galibiyetlerinden sonra her zaman olduğu gibi kutlamalar için trafiğe kapatıldı .
Maçtan sonra bir açiklama yapan Alman milli takım oyuncularından Bastian Schweinsteiger , 1-2 yenik duruma düştükten sonra yeniden toparlanarak maçı 3-2 kazandıklarını hatırlatarak , bunun karakterlerinin gücünü ortaya koyduğunu belirtti . Schweinsteiger böyle bir takımda oynamaktan gurur duyduğunu kaydetti .
Kaleci Hans Jörg Butt da oyun oynamaktan büyük zevk aldıklarını belirterek , Almanya ' nın bu genç takımla gurur duyması gerektiğini ifade etti . Takımın İran kökenli oyuncusu Sami Khedira da genç bir takım olduklarını ve maç yapmaktan büyük zevk aldıklarını , kendilerini daha da geliştirebileceklerini söyledi .
Khedira , milli takım teknik direktörü Joachim Löw ' ün de takımda kalmasını istediklerini kaydetti .
Löw de takımın çok iyi mücadele ettiğini ve hakkıyla dünya üçüncüsü olduğunu belirterek , takımda kalıp kalmayacağı konusunda gelecek günlerde bir karar alacağını söyledi .
Bild gazetesinin internet sayfasında da maç için ' Bu Dünya Kupası oyunları için teşekkürler çocuklar ' başlığı kullanıldı .
Kicker adlı spor dergisinin internet sayfasında da ' Löw ' ün onbiri üçüncü oldu ' başlığıyla verilen haberde , çok heyecanlı bir karşılaşmadan sonra Alman milli takımının maçı hakkıyla kazandığı yazıldı .
11 . 07 . 2010 07 : 26 : 32