Nasreddin Hoca Avrupa'da da göle yoğurt çalıyor

Akşehir'de her yıl düzenlenen Nasreddin Hoca Şenliği'nin bir benzeri Hollanda'da da kutlanıyor. Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı, yılın bir günü

  Akşehir ' de her yıl düzenlenen Nasreddin Hoca Şenliği ' nin bir benzeri Hollanda ' da da kutlanıyor . Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı , yılın bir günü Hollanda ' da Nasreddin Hoca ' yı anmak için şenlik düzenliyor .

Bu sene Akşehir ' de 51 ' incisi yapılan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ' ne katılan Halime Barış , Hollanda ' da doğup büyüdüğünü , fakat Türkiye ' yi ve Nasreddin Hoca ' yı çok sevdiğini söyledi . Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı Temsilcisi Halime Barış , Nasreddin Hoca ' nın unutulmaması için şenlik düzenlediklerini söyledi .

Hollanda ' da yapılan şenlikte de göle yoğurt mayalandığını ifade eden Barış , " Biz Hollanda ' da düzenlenen geleneksel Nasreddin Hoca Şenliği ' nin bu yıl 5 . ' sini yapacağız . Hollanda ' da şenlik gibi göle yoğurt çalınarak başlıyor . Şenliklere Akşehir Kaymakamı , Akşehir Sıra Yarenleri ve sanatçılar katılıyor . Hollanda ' nın Rotterdam kentinde yaptığımız şenliklerde Nasreddin Hoca ' yı anlatan kitaplar dağıtıyoruz . Nasreddin Hoca adına Avrupa ' da şenlik yapılması ve Hoca ' nın Avrupa ' ya tanıtılması güzel bir duygu . " dedi .

Hollanda halkının , Rotterdam ' da yapılan bir günlük şenliği ilgiyle izlediğini belirten Halime Barış , Hollanda ' daki şenlikleri büyüterek devam ettireceklerini söyledi .