Kilo Vermek İsteyenlerin Yeni Gözdesi 'Muhteşem Beşli'

Kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesinin 'Muhteşem Beşli' olarak adlandırılan bitkisel çay olduğu bildirildi.

Kilo Vermek İsteyenlerin Yeni Gözdesi 'Muhteşem Beşli'
  Kayseri ' de bitkisel ilaç satan aktarlardan , son zamanlarda kilo vermek isteyen bay ve bayanların muhteşem beşli olarak adlandırılan bitkisel çayın talep edildiği öğrenildi . Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilo problemlerinden kurtulmak isteyenlerin bitkisel çaylara yöneldiği kaydedildi .
Çeşitli bitkiler kullanarak zayıflamaya çalışan insanların , mate , funda , yeşil çay , kekik ve biberiye bitkilerinin karışımından oluşan muhteşem beşli isimli çaya büyük ilgi gösterdiklerini bildiren aktar Ahmet Karapınar , " Son zamanlarda kilo vermek isteyen kişiler muhteşem beşliye yoğun ilgi gösteriyor . Bilhassa da bayanların talebi çok fazla . Özellikle 25- 45 yaşları arası kilo vermek isteyen insanlar muhteşem beşliyi alıyor . Günde en az 10 adet satıyoruz " dedi .
Karapınar , muhteşem beşlinin içinde oluşturan bitkilerin faydalarını şöyle sıraladı :
Mate yaprağı , obezite tedavisinde kullanılan mate çayı , yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor . Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki , iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor .
Yeşil çay , son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay , vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor .
Funda yaprağı , iyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak , bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor .
Biberiye , yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki , vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor .
Kekik , halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik , sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor .
Muhteşem beşliyi kullananların ayda 2 ile 7 kilo arasında kilo verildiğini ifade eden Karapınar , " Muhteşem beşli ile ayda en az 2 en çok 7 kilo veriliyor . Muhteşem beşli iştah kapatıcı değildir . Sadece karın kaslarındaki yağları eritiyor . Hiçbir yan etkisi yok . En çok sattığımız bitki . Bu zamana kadar kimseden bir şikayet gelmedi " şeklinde konuştu .