Kılıçdaroğlu: Sayın Başbakan mahkemelerden korkuyor

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Balıkesir'in Edremit körfezinde başlayan körfez turu bugün sona erdi. Kılıçdaroğlu dün gece Burhaniye ilçesinde A

  CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu ' nun dün Balıkesir ' in Edremit körfezinde başlayan körfez turu bugün sona erdi . Kılıçdaroğlu dün gece Burhaniye ilçesinde Artemis Otel ' de geceyi geçirdikten sonra kurmaylarıyla birlikte otelin bahçesinde kahvaltı yaptı . Kılıçdaroğlu kahvaltıda basın mensuplarının sorularını cevapladı .

Başbakan Recep Erdoğan ' ın ' Millete gitmekten kaçıp Anayasa Mahkemesi ' ne gittiler ' sözüne Kılıçdaroğlu kahvaltıda cevap verdi . Kılıçdaroğlu , " Mahkemeye gitmek , hak aramak korkmak anlamına gelmiyor . Bunu söyleyen bir kişinin demokrasi kültürü gelişmemiş demektir . Halkın çıkarlarını savunmak için mahkemeye gitmek , mahkemelerden karar almak ya da mahkemenin vereceği karara saygı duymak ne zamandan beri korkaklık oluyor . Sayın Başbakan mahkemelerden korkuyor . Mahkemelerden korktuğu için dokunulmazlıkları kaldırmak istemiyor . Yani bir başbakan hesap vermekten niye kokar? Dokunulmazlıkların arkasına niye saklanır? Eğer bir kişiyi korkaklıkla suçluyorsa önce kendisine bakması lazım . Kendisi korkuyor . Adaletten kaçıyor . Adaletten kaçan bir başbakan olabilir mi? Bu sadece bizim ülkemize özgü . Sayın Başbakan bir de baskın çıkmak için diğer kesimleri korkaklıkla suçluyor . Akıl alacak şey değil . Ama Başbakan için bunlar normal şey . Dün meydanlardaydık . Halktan da büyük ilgi vardı . Sayın Başbakan meydanları görsün . Dönüp kendisine bu soruyu niçin sordunuz? Söylesin bakalım . " dedi .

Otelden ayrılmadan önce vatandaşlarla hatıra fotoğraf çektiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra parti otobüsü ile Havran ilçesine geçti .