Kahta'da 'Hz.muhammed Ve Tebliğ' Konulu Konferans

Kahta İlçe Müftülüğü, "Hz.Muhammed ve Tebliğ" konulu konferans düzenledi.

  Kahta Belediyesi Çok Amaçlı Salonu ' nda gerçekleştirilen konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr . Sadık Eraslan , konuşmacı olarak katıldı . Programı Adıyaman ' ın İl Müftüsü Mehmet Ali Özsütçü , Kahta İlçe Müftüsü Burhan Barut , Kahta Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Akkaş , Samsat İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan , AK Parti Kahta İlçe Başkanı Reşat Turanlı , Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı ve çok sayıda vatandaş takip etti .
Konferansta açılış konuşmasını yapan Kahta İlçe Müftüsü Burhan Barut , içinde bulunulan üç aylar dolayısıyla böyle bir konferans düzenlediklerini söyledi . Allah ' ın Kur ' an-ı Kerim ' i anlatması için Hz . Muhammed ' i rehber olarak seçtiğini ifade eden Burhan Barut , " Kur ' an-ı Kerim ' i bize daha iyi anlatabilmek için Allah rehber olarak Hz . Muhammed ' i ( S . A . V ) seçti . Hz . Muhammed ( S . A . V ) , Kur ' an-ı Kerim ' i tebliğ etmeye başladıktan sonra karanlık olan dünya aydınlandı ve her taraf nurlandı " dedi .
Konferansta bir konuşma yapan Adıyaman ' ın İl Müftüsü Mehmet Ali Özsütçü , " Daha 5 gündür burada bulunuyorum . İnşallah daha uzun bir süre sizinle birlikte olacağım . Bu süre içerisinde birçok program düzenleyip sizi daha iyi tanımaya çalışacağım " şeklinde konuştu .
Din işleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr . Sadık Eraslan , Kur ' an-ı Kerim ile Hz . Muhammed ' in bir bütün olduğunu ifade ederek , " Kuran-ı Kerim ' in hayatlaşmış hali Hz . Muhammed ' in ( S . A . V ) hayatı , Hz . Muhammed ' in ( S . A . V ) kitaplaşmış hayatı ise Kur ' an-ı Kerim ' dir . Bizim için kutsal olan iki değeri ayrı düşünerek tebliğde bulunmak mümkün değildir " diye konuştu .