İngiltere Grand Prix'si Webber'in - SPOR

Formula 1'de sezonun 10. yarışı olan İngiltere Grand Prix'sini, Red Bull takımının Avustralyalı pilotu Mark Webber kazandı.

 

Formula 1 ' de sezonun 10 . yarışı olan İngiltere Grand Prix ' sini , Red Bull takımının Avustralyalı pilotu Mark Webber kazandı .
İngiltere ' nin 5 . 891 kilometre uzunluğundaki Silverstone Pisti ' nde , 52 tur üzerinden yapılan yarışa 2 . sırada başlayan 34 yaşındaki Webber , 1 saat 24 dakika 38 . 200 saniyede zafere uzandı . Toplam 306 . 747 kilometrelik yarışta damalı bayrağı ilk sırada gören Avustralyalı pilot , bu sezon 3 ' üncü birinciliğini elde etti .


İstanbul Park ' ta ve Kanada Grand Prix ' sinde birinci olan ve pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan McLaren ' in 25 yaşındaki İngiliz pilotu Lewis Hamilton , 4 . cepten başladığı yarışta uzun süre takip ettiği Webber ' i geçemedi ve ülkesinde ikincilikle yetindi . 18 puan alan dünya şampiyonu Hamilton , pilotlar klasmanındaki liderliğini de 145 puanla sürdürdü .

Mercedes takımının Alman pilotu Nico Rosberg , Malezya ve Çin Grand Prix ' lerinin ardından İngiltere ' de de 3 . olarak podyuma çıkma başarısını gösterdi . Pistlere geri dönen 7 kez dünya şampiyonu Mercedes pilotu Michael Schumacher ise 10 . sıradan başladığı yarışta sadece 1 sıra yükseldi ve Grand Prix ' yi 9 . sırada bitirdi .

-VETTEL DÜŞTÜ , BUTTON ÇIKTI-

Geçen yılki mücadeleyi kazanan , bu yıl da yarışa ilk sırada başlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel , Grand Prix ' ye iyi bir başlangıç yapamadı ve otomobilinin kontrolünü kaybederek arka sıralara geriledi .

Yarışın ilk turlarında lastiği patlayan ve servis alanına girmek zorunda kalan Alman pilot , ' ' pole position ' ' avantajını değerlendiremedi ve geçen yıl kazandığı İngiltere Grand Prix ' sini bu yıl 7 . sırada bitirdi .

Dün yapılan sıralama turlarında , aracında yaşadığı sorunlar nedeniyle 14 . olan McLaren ' in dünya şampiyonu pilotu İngiliz Jenson Button , ülkesinde podyuma çıkma hedefini bu yarışta da gerçekleştiremedi , ancak çok iyi bir performans sergileyerek , 10 sıra birden yükseldi ve mücadeleyi 4 . sırada tamamladı . Button , geride kalan 10 yarışta 2 kez birincilik elde etti .

Sezonun ilk yarışı Bahreyn Grand Prix ' sinde podyumun zirvesine çıkan ve bugün de mücadeleye 3 . cepten başlayan Ferrari pilotu Fernando Alonso da istediği gibi çıkış yapamadı ve yerini kaybetti . Rakibine karşı virajda avantaj sağladığı gerekçesiyle servis alanından geçme cezası da alan İspanyol pilot , yarışı 14 . sırada bitirdi .

İngiltere Grand Prix ' sini Brezilyalı Rubens Barrichello beşinci , Japon Kamui Kobayashi altıncı , Alman Adrian Sutil sekizinci ve vatandaşı Nico Hulkenberg onuncu sırada tamamlayarak , puan almaya hak kazandı .

-MARKALAR KLASMANINDA MCLAREN MERCEDES LİDER-

Markalar klasmanında , McLaren Mercedes 278 puanla birinciliğini sürdürdü .

İkinci sırada 249 puanla Red Bull takımı yer alırken , Ferrari 165 puanla üçüncü sırada bulunuyor .

İngiltere Grand Prix ' sinin ardından pilotlar ve markalar klasmanında puan durumu şöyle oluştu :

Pilotlar Klasmanı :

------------------

1 . Lewis Hamilton ( İngiltere ) McLaren 145 puan

2 . Jenson Button ( İngiltere ) McLaren 133

3 . Mark Webber ( Avustralya ) Red Bull 128

4 . Sebastian Vettel ( Almanya ) Red Bull 121

5 . Fernando Alonso ( İspanya ) Ferrari 98

6 . Nico Rosberg ( Almanya ) Mercedes GP 90

7 . Robert Kubica ( Polonya ) Renault 83

8 . Felipe Massa ( Brezilya ) Ferrari 67

9 . Michael Schumacher ( Almanya ) Mercedes GP 36

10 . Adrian Sutil ( Almanya ) Force India 35

11 . Rubens Barrichello ( Brezilya ) Williams 29

12 . Kamui Kobayashi ( Japonya ) Sauber 15

13 . Vitantonio Liuzzi ( İtalya ) Force India 12

14 . Sebastien Buemi ( İsviçre ) Toro Rosso 7

15 . Vitaly Petrov ( Rusya ) Renault 6

16 . Jaime Alguersuari ( İspanya ) Toro Rosso 3

17 . Nico Hulkenberg ( Almanya ) Williams 2

Markalar Klasmanı

-----------------

1 . McLaren - Mercedes 278 puan

2 . RedBull - Renault 249

3 . Ferrari 165

4 . Mercedes 126

5 . Renault 89

6 . Force India - Mercedes 47

7 . Williams - Cosworth 31

8 . BMW Sauber - Ferrari 15

9 . Toro Rosso - Ferrari 10

Sezonun 11 . yarışı olan Almanya Grand Prix ' si , 25 Temmuz Pazar günü yapılacak .

Star Gazete