FIFA 2010 Dünya Kupası'nda Final günü (Heyecan Dorukta)

2010 FIFA Dünya Kupası'nda nefesler tutuldu ve Final maçı için saatler kaldı. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Final maçı ile birlikte Fifa Dünya Kupası birincisi belli olacak. İspanya ve Hollanda'nın karşılaşacağı 2010 FIFA Dünya Kupası Finali'nde hayat duracak.

FIFA 2010 Dünya Kupası'nda Final günü (Heyecan Dorukta)
2010 FIFA Dünya Kupası’nda nefesler tutuldu ve Final maçı için saatler kaldı. 2010 FIFA Dünya Kupası’nda Final maçı ile birlikte Fifa Dünya Kupası birincisi belli olacak. İspanya ve Hollanda’nın karşılaşacağı 2010 FIFA Dünya Kupası Finali’nde hayat duracak. TRT 1 Canlı izlemek için aktif olan TRT 1 logosuna tıklayınız
FIFA 2010 Dünya Kupası'nda Final günü (Heyecan Dorukta)
2010 FIFA Dünya Kupası Finalleri yarı final maçında İspanya, Almanya'yı 1-0 yenerek finale çıktı. Uruguay'ı 3-2 yenen Hollanda finalde İspanya ile oynayacak. TRT 1 canlı izlemek için aktif linke tıklayınız.

Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası Finalleri'nde Almanya ile Hollanda, yarı final maçında 62 bin 760 seyirci kapasiteli Durban Stadı'nda karşı karşıya geldi. İspanya, Alman panzerlerini 73. dakikada Puyol'un attığı kafa golüyle 1-0 yendi ve tarihinde ilk kez adını finale yazdırmayı başardı.
İspanya, Dünya Kupası final maçında Hollanda ile karşılaşırken, Almanya, Uruguay ile üçüncülük maçı oynayacak.


Bugün dünyada sorsanız 'en çok konuşulan dil hangisidir?' diye... Alacağınız cevap ne İngilizce, ne de Fransızca'dır!.. Hiç kuşkusuz bu sorunun cevabı 'futbol'dur!.. Dünyanın neresine giderseniz gidin, insanlarla en kolay anlaşabileceğiniz olgudur futbol... Üstelik siyasi, dini ve ırksal bir 'taraf' taşımaz... Atılan golde sarıldığınız ve coşkunuzu paylaştığınız, erkek ya da kadın olduğu da fark etmeyen, basit ama çok şey anlatan bir aktivitedir futbol... Keyif topudur bana göre... Ve keyfin de tüm duygular gibi bir sonu vardır... O sonlardan biridir bugün... 30 günlük 'futbol karnavalının' son günü...
11 Haziran'da G.Afrika-Meksika arasında başlamıştı heyecan... Bir çocuk için 'bayram' neyse, futbolsever için de 'Dünya Kupası' odur... Futbolsever için Dünya Kupası'nın bitmesi, çocuk için bayramın bitmesiyle aynıdır... İçinden, 'keşke bitmesin' der... İşte bu duygularla 19. Dünya Kupası da sahibini bulacak... Bir yanda 2 kez finalde kaybeden Hollanda, diğer yanda ilk kez çıktığı finali kazanmak isteyen İspanya... Kim kazanırsa kazansın, bitecek olan bu futbol karnavalı en çok bu güzel oyunun tutkunlarını üzecek...

3 milyon insan Afrika'ya gitti
Dünya bugün Hollanda ve İspanya arasında oynanacak 2010 FIFA Dünya Kupası'nın finaline kilitlenirken Güney Afrika'da şu ana kadar yapılan maçlarda ilginç istatistikler ortaya çıktı. Dünya Kupası'nı yerinde izlemek için tam 3 milyon kişi Güney Afrika'ya akın etti. Dünyada ise bugüne kadar yaklaşık 15 milyar insan karşılaşmaları izledi.
Kupanın istatistikleri En hızlı Hernandez
DRİPLİNG yeteneği göz önünde bulundurulduğunda birçok ünlü isim akla geliyor. Ancak Dünya Kupası'nın şu ana kadar en hızlısı Meksikalı Hernandez oldu. Saatte 32.5 km hıza ulaşan Hernandez, tüm rakiplerine nal toplattı.
Hakem kararları yüzde 96 doğru
FIFA Hakem Komitesi Başkanı Jose-Marcia Garcia-Aranda, Dünya Kupası'nda görevli hakemlerin kararlarının yüzde 96 doğru olduğunu söyledi. Kararlar frikik, penaltı ve gol açısından incelendi.
Maxi Pereira 66.5 km koştu
Dünya Kupası'nda sahaları koş koş bitiremeyen isim Uruguay'dan çıktı. Yarı finalde Hollanda'ya elenen Uruguay'da Maxi Pereira toplamda 66.5 km koşarak şu ana kadar Dünya Kupası'nın en çok koşan futbolcusu oldu.
Final 215 ülkede izlenecek
Büyük bir heyecana sahne olacak olan Dünya Kupası finalinin, dünyada da televizyonlardan önemli bir ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. Finalden önce kapanış seremonisiyle başlayacak olan görsel şöleni 215 ülke vatandaşı seyretme zevkine erişecek. Yaklaşık 500 milyon kişinin izlemesi beklenen final için televizyonları karşısına geçecek insan sayısının 2-3 kat artacağı öngörülüyor.
Başkan taburcu oldu
Güney Afrika'da önceki gece hastaneye kaldırılan UEFA Başkanı Michael Platini'nin dün sabah saat 09.00'da hastaneden ayrıldığı bildirildi. Platini'nin hastanede yapılan bütün tıbbi testlerinin sonuçlarının normal olduğu saptandı. UEFA ve FIFA'dan yapılan ortak açıklamada ise Platini'nin, bugün Hollanda ve İspanya arasında oynanacak final maçını statta seyredeceği belirtildi.
Johannesburg'daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı, İngiliz hakem üçlüsü Howard Webb, Darren Cann ve Mike Mullarkey yönetecek.

FIFA dünya sıralamasında 4. sırada bulunan Hollanda ile 2. sırada yer alan İspanya milli takımlarının olası 11'leri şu şekilde belirlendi.