Dünya Kupası Hollanda-İspanya maçı ile sahibini buluyor

FIFA 2010 Dünya Kupası bu akşam TSİ: 21:30'da Johannesburg'da oynanacak Hollanda-İspanya finaliyle sahibini bulacak.

Dünya Kupası Hollanda-İspanya maçı ile sahibini buluyor
  Dü ; nya Kupası ' nı şu ana kadar hiç ; kazanamayan iki takım , bu akşam Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda tarihi bir finale ç ; ıkacak .

TRT 1 CANLI İZLE

İngiliz hakem Howard Webb ' in yö ; neteceği ve TSİ 21 : 30 ' da başlayacak 2010 Dü ; nya Kupası finalinde Hollanda ile İspanya kozlarını paylaşacak .

Hollanda 1974 ve 1978 ' ten sonra ü ; ç ; ü ; ncü ; finaline ç ; ıkıyor , son Avrupa şampiyonu İspanya ise ilk kez Dü ; nya Kupası finali oynayacak . Maç ; ın galibi , bu kupayı kazanan sekizinci ü ; lke olarak futbol tarihine geç ; ecek .

Hollanda finale gelirken oynadığı altı maç ; ı da kazanarak ç ; ok etkileyici bir performans sergiledi . İspanya , sü ; rpriz İsviç ; re yenilgisiyle başladığı turnuvada ü ; st ü ; ste beş galibiyet alarak finalist oldu .

Hollanda 12 gol atıp kalesinde beş gol gö ; rü ; rken , İspanya sadece yedi gol atıp iki gol yedi . Finali kazanan , Avrupa kıtası dışında dü ; nya şampiyonluğuna ulaşan ilk Avrupalı unvanını da alacak .

Hollanda teknik direktö ; rü ; Bert van Marwijk , cezalı oldukarı iç ; in yarı finalde forma giymeyen sağ bek Gregory van der Wiel ve defansif orta saha Nigel de Jong ' u bü ; yü ; k ihtimalle yeniden ilk 11 ' e koyacak .

Oyun kurucu Wesley Sneijder ve kaleci Maarten Stekelenburg ' un ufak sakatlıkları var ama takımdaki yerlerini almalarına engel bir durum yok .

İspanya ' da teknik direktö ; r Vicente del Bosque ' nin hü ; cumda Fernando Torres ile mi başlayacağı yoksa Pedro ile mi devam edeceği merak konusu . Sağ ayağındaki sakatlığı geç ; mesine rağmen yarı finalde forma giymeyen Cesc Fabregas kadroda olacak .

Hollanda ile İspanya bugü ; ne kadar dokuz kez karşılaştı , bu maç ; larda taraflar dö ; rder galibiye aldı . Dü ; nya Kupası ve Avrupa Şampiyonası ' nda hiç ; karşılaşmayan iki takımın son buluşmasında Hollanda 2002 ' de Rotterdam ' da İspanya ' yı 1-0 yenmişti .