Danimarka Patlamentosu'ndan 7 miletvekili Van'a geliyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la birlikte Van'a gelen Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin ilk ziyaret talebi Van Valiliği'ne ulaştı. Danimar

  Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ' la birlikte Van ' a gelen Avrupa Birliği ' ne üye ülkelerin ilk ziyaret talebi Van Valiliği ' ne ulaştı . Danimarka Parlamentosu Avrupa İşleri Komisyonu ' ndan 11 kişilik ekip 3 Eylül ' de Van ' a geliyor .

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ' la birlikte bir dizi programa katılmak üzere Van ' a gelen Avrupa Birliği ' ne üye ülkelerin Türkiye Büyükelçileri Van ' dan memnun ayrılmışlardı . Heyette yer alan Danimarka ' nın Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Nikolai Haris , Van ' dan ayrılırken Vali Münir Karaloğlu ' na , Van ' da gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını , Eylül ayında Danimarkalı parlamenterlerden oluşan 11 kişilik bir ekibi Van ' a getirmeyi düşündüklerini aktarmıştı . Haris ' in Van ile ilgili olumlu izlenimleri ülkesinden de destek bulunca Danimarka Parlamentosu Avrupa İşleri Komisyonu ' ndan 7 ' si milletvekili ve bürokratların oluşturduğu 11 kişilik heyet 3 Eylül günü Van ' a gelecek . 1 Eylül ' de Türkiye ' de olacak Danimarka heyeti , Başkent ' te Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , İçişleri Bakanı Beşir Atalay , Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) AB Uyum Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Başkanı ve üyeleriyle bir görüşme yapacak .

Heyet , Van ' da ise Van Valisi Münir Karaloğlu ile incelemelerde bulunacak .