Çorum Samanyolu'nun SBS'de 500 tam puan başarısı

Çorum Özel Samanyolu İlköğretim Okulu, 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ham puan türünde 2 Türkiye birincisi çıkardı.

Samanyolu Eğitim Kuruml

  Çorum Özel Samanyolu İlköğretim Okulu , 8 . sınıf Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) ham puan türünde 2 Türkiye birincisi çıkardı .

Samanyolu Eğitim Kurumları , su seneki SBS ' de de önemli bir başarıya imza attı . Samanyolu İlköğretim Okulu ' nun 2 öğrencisi , 8 . sınıf SBS ' de ham puan türünde 500 tam puanla Türkiye birinciliği elde etti . Okul , 44 öğrencisinin katıldığı SBS ' de bireysel olarak yüzde 100 başarıya ulaştı . Çorum ' da ilk 10 ' da 3 derece elde eden Samanyolu ' nun sınavdaki puan ortalaması ise 427 olarak açıklandı .

SBS ' de 100 sorunun tamamını cevaplayan Esma Öncel ve Eren Melih Öymen , 500 tam puanla Türkiye birinciliğini elde ederek okullarının gururu oldu . Ayrıca 8 . sınıf öğrencilerinden Alperen Zobi 496 , Eren Koşar 492 , Elif Çağıl 491 , Sefa Şanal 491 , İsmail Holoğlu 487 , Faruk Önal 486 , Furkan Gencer 482 ve Nihat Bora 484 puan aldı .

Türkiye birincilerinden Esma Öncel , okulunun uyguladığı SBS programları sayesinde başarıya ulaştığını söyledi . Tüm soruları doğru cevaplayarak elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Öncel , " Başarımdaki en önemli faktörün başında tabiî ki çalışmak geliyor . Öğretmenlerimin ve ailemin desteği olmasaydı yapamazdım . Kendimde çok çabaladım . Sene içinde çalıştım ve son bir ayda işi çok sıkı tuttum . Tercih edeceğim okul ise Samanyolu Lisesi olacak . " dedi .

Samanyolu İlköğretim Okulu Müdürü Necati Kaya , her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek bir performans gösterdiklerini söyledi . Kaya , " Öğrencilerimizi , ailelerini ve bu başarıda emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum . Eğitim için her imkanı bize sunan yönetim kurulumuza da teşekkür ediyorum . İyi insan , başarılı insan yetiştirme hedefimizi çağa uygun teknolojik altyapıyla destekleyerek Çorum ' a hizmete devam edeceğiz . " diye konuştu .