Chp'nin Büyük Buluşma Toplantılarını Sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı'nın başlattığı Büyük Buluşma etkinlikleri, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı beldesinde devam etti.

  CHP Bostanbaşı Belde Teşkilatı ' nın açılışı kapsamında gerçekleştirilen Büyük Buluşma Toplantısına CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu , Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu , CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba , Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu , Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman , Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan , Ören Belediye Başkanı Aziz Bakır , eski Milletvekili Muharrem Kılınç , ilçe başkanları , MASİAD Başkanı İbrahim Güngör , eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Sosyal Kekevi , köy
muhtarları ve kalabalık bir topluluk katıldı .
Törende konuşan CHP Bostanbaşı Belde Başkanı Şükran Tipi , " Bu beldeye atandıktan sonra hedefim en fazla üye kazandırmaktır . Şimdi 240 üyeye ulaşmış durumdayız . Bunlardan 180 ' i bayanlardan oluşuyor , aynı desteği erkeklerden ve gençlerden de bekliyoruz " dedi .
CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Hamit Kiraz ise , " Yeni belde başkanlığımız daha fazla üye yapmak için çalışacaktır . Bizler köy , kent demeden halkımızın yanına gidip partimizin politikalarını anlatacağız . Yapacaklarımız birlik ve beraberlik ile olacaktır . Biz iktidara hazırız " ifadelerini kaydetti .
CHP İl Başkanı Veli Ağbaba , " Bugün burada 240 arkadaşımız CHP ' nin iktidar yürüyüşü için partimize katıldı . Partimize katılanları hiçbir önyargı gözetmeden , bir şey söylemeden 40 yıllık partili gibi kucaklıyoruz ve kucaklamaya devam edeceğiz . Bizler önümüzdeki dönemde Türkiye için önemli bir çalışmayı burada başlatıyoruz . Anayasa Mahkemesi ' nin geçen hafta aldığı referandum kararını hepiniz biliyorsunuz . Bu referandum AK Parti ' nin söylediği gibi demokratikleşme paketi değil . Genel başkanımız örnek verdi .
Anayasa Mahkemesi Başkanı telefonlarla üyeleri çağıramıyor . Özel kuryelerle toplantı yapılacağını bildiriyor . Herkes telefonla konuşurken dikkat ediyor . Basın yazdıklarına dikkat ediyor . Bunun adı nedir? Faşizmdir . Önümüzdeki dönemde oylayacağımız şey demokrasi mi , faşizm mi? Bunun oylamasını yapacağız . Hepimizin bu anlayışla mücadele edeceğinize inanıyorum Türkiye ' nin aydınlık yarınlarına sahip çıkanlar hep beraber hayır oyunu kullanacak " şeklinde konuştu .
Ağbaba , " İlerleyen günlerde Gündüzbey ' de bir belde binası daha açacağız . Hekimhan ilçesinde İpekyol , yine Kocaözü beldelerinde ve Akcadağ ilçesinde bazı belde binaları açacağız . Seçime kadar CHP bürosunun olmadığı belde kalmayacak . Bu çalışmaları hep beraber yürütüyoruz . Tüm Malatyalıların Genel Başkanımız ile kucaklaşması 24 Temmuz ' da Malatya ' da olacak " dedi .
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise , " Çağdaş Türkiye ' yi yaratan hanımlardır . Belde başkanına teşekkür ediyorum . İl başkanım ve arkadaşları çok güzel işler yapıyor . Referandum ve açılım konuşmalarını konuşmak istiyorum . ' Açılım yapacağız ' dediler . Demokratik açılımdan civciv mi , kuş mu çıktı bilmiyorum . Bir hiç çıktı , bu konuda samimi değiller . Ülkedeki herkes bizim vatandaşımız . Sonra Alevi açılımında da bir hiç çıktı . Referanduma gelelim . 12 Eylül faşizmiyle aynı tarihe geliyor . Bu nedenle
hepimize görev düşüyor . Çocuklarımızın geleceği için Türkiye hayır demek zorunda " ifadelerini kaydetti .