Aytaç Durak: '100 Gündür Bir Şey Bulamadınız Mı?'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının üzerinden 100 günden fazla zaman geçen Aytaç Durak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, "100 gündür bir şey bulamadınız mı? O halde neden beni halen görevden uzaklaştırıyorsunuz

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının üzerinden 100 günden fazla zaman geçen Aytaç Durak , İçişleri Bakanı Beşir Atalay ' a , " 100 gündür bir şey bulamadınız mı? O halde neden beni halen görevden uzaklaştırıyorsunuz . Bu hakkın suistimali değil midir? " diye sordu
Durak , yaptığı açıklamada , başkanlıktan uzaklaştırılmasının üzerinden 100 gün geçtiğini , AK Parti ' den ayrıldığı 18 aydır da belediyeden müfettişlerin eksik olmadığını söyledi .
Bu süre içerisinde 50 dolayında müfettişin inceleme yaptığını belirten Durak , İçişleri Bakanı Beşir Atalay ' a seslendiği açıklamasında şunları kaydetti :
" Görevden uzaklaştırılmamın gerekçesi soruşturmanın selameti . . . Bu soruşturmalar esnasında bir tek müfettişinizden , bir tek bilgi veya belge gizlenmiş midir?
18 ayda soruşturma bitmedi mi?
Bitirilemediyse devlet bu kadar aciz mi?
Çıkarcıların yeni iftiraları olduğunda yeni soruşturma ve dolayısıyla görevden uzaklaştırılmamın devamını hukuka , insan haklarına ve Adana halkının hür iradesine uygun buluyor musunuz?
Sayın müfettişleriniz bunca incelemeleri sonucunda Adana Büyükşehir Belediyesi gibi dürüst ve rasyonel çalışan Türkiye ' de kaç belediye gösterebilirler .
100 gündür bir şey bulamadınız mı?
O halde neden beni halen görevden uzaklaştırıyorsunuz?
Bu hakkın suistimali değil midir? "