Volvo Gençler Yelken Isaf Dünya Şampiyonası yarın Ataköy Marina'da başlıyor...

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteği ile Ataköy Marina'da düzenlenen Volvo Gençler Yelken Dünya Şampiyo

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteği ile Ataköy Marina'da düzenlenen Volvo Gençler Yelken Dünya Şampiyonası yarın yapılacak ilk yarışlarla başlayacak. ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul'da düzenlenen şampiyona'ya 60 ülkeden toplam 246 tekne 339 sporcu katılıyor.

Şampiyonanın açılış töreni tüm katılımcı ülkelerin bayraklarıyla katıldıkları kortejle gerçekleştirildi. ISAF başkanı Göran Petterson, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ve Volvo Türkiye Başkanı Torben Eckardt'ın konuşma yaptıkları törende, Mixing Waters ( suların karışımı töreni ) gerçekleştirildi.

Katılımcı ülkelerin yanlarında getirdikleri sular bir kasede toplandıktan sonra Türk sporcular tarafından İstanbul sularına karıştırılarak Barış, Sevgi ve Birliktelik mesajı verildi.

Yarın saat 12.00'de başlayacak yarışlar öncesinde, sporcular yarış alanında teslim aldıkları ekipmanları ile su üzerinde 2 kez deneme yarışı yaptıktan sonra toplam 12 yarış sonucunda dereceye girmek için mücadele edecekler. 16 Temmuz'da sona erecek şampiyonada 19 yaş altı Genç Yelkenciler Dünya Şampiyonası'nda sporcular ilk defa 5 sınıfta 8 kategoride yarışacak.

Kızlar ve Erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin dünya şampiyonları belirlenecek. Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul'da kullanılacak. Laser Radial Erkek- Kız, 420 Erkek – Kız, RS:X Erkek- Kız, SL16 karma ve 29er Karma kategorilerinde gerçekleşecek Şampiyona'da ülkemizi temsil edecek Milli Takım bu şampiyonada hem tecrübe kazanacak hem de 60 ülke sporcularıyla kaynaşma fırsatını yakalayacak.

Uluslararası Doping Kontrol Ajansı (WADA) adına şampiyonaya katılacak Olimpik Windsurf dalında 3 kez olimpiyat madalyası sahibi olan Alessandra Sensini genç yelkencilere doping hakkında bilgiler verecek. 1971 yılından buyana ISAF tarafından düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası İstanbul'da 40. yılını kutlayacak.

Şampiyona boyunca yarışlar İ- Marine tarafından yarış tekneleri üzerinde kurulacak sistemle, internet üzerinden canlı yayınla istatiksel bilgiler dahil detaylı olarak takip edilebilecek ve sahile kurulacak ekrandan izlenebilecek.

Şampiyona süresince ulusal ve uluslararası jüri ve hakemler görev alırken, deniz üzerinde 60'ın üzerinde tekne görev alacak. Yurtdışından gelecek 1250 kişilik kafile, 350 kara ve deniz görevlisi, 100 gönüllü, 25 uluslararası medya mensubu, özel televizyon prodüksiyonu ve yurtdışı tanıtımları ile şampiyona Türkiye'de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu olacak.