Erzincan Valisi, SBS'de Doğu Anadolu biricisi ve Türkiye sekizincisi olan Yumuk'u ödüllendirdi

2010 Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye 8.'si ve Doğu Anadolu Bölge 1.si olan Erzincan Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu Öğre

2010 Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 500 tam puan alarak Türkiye 8.'si ve Doğu Anadolu Bölge 1.si olan Erzincan Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu Öğrencisi Ali Yumuk, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'i ziyaret etti. Vali Demir, Türkiye sekizincisi ve aynı zamanda da Doğu Anadolu birincisi olan Ali Yumuk'u altınla ödüllendirdi.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Nurullah Ateş ve öğretmenleri de hazır bulundu. Vali Demir, Ali'nin yakaladığı başarının Erzincan'ın eğitim kalitesini göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. SBS Türkiye 8.'sinin Erzincan'dan çıkmasının gurur verici bir hadise olduğunu ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Ali kardeşimiz Türkiye sekizincisi olmuştur. Ben Ali'yi, ailesini, öğretmenlerini, okul idaresini ve Milli Eğitim teşkilatını tebrik ediyorum. Bu bir disiplin, bir çalışma ve şahsi gayretin sonucudur. Ali, hem oyununu oynamış hem de çalışmış ve bu başarıyı yakalamış, kendisini kutluyoruz. Tabi bu başarının tüm Erzincan'a yayılması çok çok önemli."

Ali Yumuk da başarısı dolayısıyla çok heyecanlı olduğunu söyledi. Sınavın ardından cevaplarını iki kez kontrol ettiğini ve tamamının doğru olduğunu anladığını belirten Yumuk, "Derslerime düzenli, planlı çalıştım. Yatmadan önce kitabımı okudum. Birinci dönemler kendimi yormadan çalıştım. İkinci dönemlerde ise derslere daha fazla asıldım ve başardım." diye konuştu.

Arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Yumuk, "Gerektiğinde oyun oynamaları lazım, gerektiğinde de derslerine düzgün ve planlı çalışmaları gerekiyor. Kitap okusunlar, bunları yaparak başarıya ulaşabilirler" dedi. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit de birinci olan Ali Yumuk'u kutladı.